Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завантажувальники



Завантажувальники -ділянка на твердому диску, дискеті, оптичному диску або іншому пристрої зберігання даних, де міститься машинний код, що завантажується в ОЗП вбудованою в комп'ютерну систему прошивкою. Сектор завантаження має на меті забезпечувати під час процесу завантаження комп'ютера запуск програми (зазвичай операційної системи, але не обов'язково), що розміщена в тому ж пристрої зберігання даних. Розташування і розмір сектора завантаження залежить від платформи комп'ютера.

13 Відлагоджувальники.

Для того, щоб спростити і пришвидшити пошук і виправлення помилок в програмі, які складенікористувачами, в системному програмуванні входять відлагоджувальники систем. Коженвідлагоджувальник орієнтований на сумісну роботу з програмою яка написана на певній мовіпрограмування.

Відлагоджувальник надає засоби для перегляду на зміни значень змінних у програмі,оперативно керує ходом виконання програми, реалізує інші шляхи пошуку помилок в діалоговомурежимі.

14Бібліотеки підпрограм.

Бібліотека підпрограм, набір заздалегідь складених для ЦВМ(цифрова обчислювальна машина) ланок програми, призначених для використання як цілі частини при складанні нових програм на підпрограми якої накладені тяжкі умови, що уніфікують спосіб їх вживання, називається бібліотекою, або системою, стандартних підпрограм. Бібліотеки підпрограм. прискорює і полегшує програмування завдань певних класів. Системами стандартних підпрограм користуються при автоматизації програмування.

Під час формування програми компілятор включає звернення до об’єктних модулів, якіобчислюють значення математичних функцій, виконують операції вводу/виводу, тощо. Ці модулі зберігаються в бібліотеках підпрограм і автоматично вибираються з них компонувальником.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 1020 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...