Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Файлова система FAT



Як ми уже відзначали, абревіатура FAT (file allocation table) розшифровуєтьсяяк «таблиця розміщення файлів». Цей термін відноситься до лінійної табличноїструктури зі зведеннями про файли — іменами файлів, їхніми атрибутами йіншими даними, що визначають місцезнаходження файлів (чи їхніх фрагментів) у

середовищі FAT. Елемент FAT визначає фактичну область диска, у якійзберігається початок фізичного файлу.

У файловій системі FAT логічний дисковий простір будь-якого логічногодиска поділяється на дві області (рис.10.6): системну область і область даних.

Рис.10.6. Структура логічного диску

Системна область логічного диску створюється і ініціалізується приформатуванні, а потім обновляється при маніпулюванні файловою структурою.

Область даних логічного диску містить файли і каталоги, підпорядкованікореневому. Вона, на відміну від системної області, доступна черезкористувацький інтерфейс DOS. Системна область складається з наступнихкомпонентів, розміщених у логічному адресному просторі підряд:

 завантажуючого запису (boot record, BR);

 зарезервованих секторів (reserved sector, ResSecs);

 таблиці розміщення файлів (file allocation table, FAT);

 кореневого каталогу (root directory, Rdir).





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 317 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...