Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Першоелемент- водень-усього має по одному - і протона, і електрона. Життя людині дано тільки одне і кожну справу можна здійснити лише один раз



Бо Бог, начало всіх начал - сам Єдиний. А кожен із нас - один, як точка, котра є і якої немає в безмежному й безконечному колі одиничних проявів життя.

Він також символізує центр, зокрема, центром такого світу є Сонце, котре одне і неповторне. В ньому - і символіка початку: кажуть, яким видасться перший день Нового року, таким буде і весь рік.

Один - найважливіший, бо він єдиний і без нього не буває жодного іншого числа: всяке інше число визначається одиницею - воно є таким, скільки в ньому перебуває одиниць!

ДВА

Два - символ руху, спрямованості до оновлення, протилежних начал і боротьби: Світло і Тьма, Добро і Зло, Життя і Смерть, Плюс і Мінус, Аналіз і Синтез, Краса і Потворність, Гармонія і Дисгармонія, Любов і Ненависть і так до безконечності - бо все в світі має своє друге обличчя, свою протилежність.

Кожен відрізок міститься між двома точками - першою і останньою; усе перебуває в лещатах двох явищ - початку і кінця. Тільки Бог-над цим усім, бо він - Альфа і Омега, Початок і Кінець, Перший і Останній одночасно. Бо його двоєдина природа - Син Божий і Людський - не розділяє його, а об'єднує.

Водночас, два символізує двоїстість дроблення-ділення надвоє, а звідси - ослаблення і навіть залежність. В багатьох випадках двійництво пов'язується і з демонічними силами: хоча б «подвійне» життя перевертнів, відьом, упирів. В давнину вважали, що чорта або іншу лиху силу можна вбити лише одним ударом, а від другого - вони оживають. Та й покійнику кладуть кратне двом число квітів, а на поминках випивають парну кількість поминальних чарок. А в день, коли на Небі перебувають обидва світила - Сонце і Місяць-сіяти заборонялось. Донині людям відомий тяжкий, навіть трагічний стан людини, названий «роздвоєнням» особистості...

ТРИ

Три - символ світової Єдності, формула творення світу та моделі Всесвіту, що об'єднується та уособлюється в Святій Трійці. Бо тільки три приводить до єдності, до органічно єдиної одиниці: протон, нейтрон й електрон - об'єднуються в атом; минуле, теперішнє і майбутнє виражають єдиний час; верх, середина і низ дають світову вертикаль; газ, речовина і тверде тіло виражають стани існування речовини...





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 194 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...