Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Стаціонар дитячої лікарні



Основна задача сучасної лікарні - відновлювальне лікування, яке включає і направлення: діагностику захворювання, лікування, невідкладну терапію, реабілітацію.

Дитяча лікарня в своєму складі має основні структурні підрозділи:

1. Відділення прийому і виписки хворих.

2. Клінічні відділення.

3. Ізоляційно-діагностичне відділення.

4. Допоміжні відділення і служби.

5. Адміністративно-господарчі служби.

Важливою умовою раціональної організації лікарняної допомоги і ефективного використання ліжкового фонду є система госпіталізації хворих.

Більшість дітей направляється в стаціонари територіальними поліклініками, дитячими закладами. В умовах великих міст існує крім децентралізованої, централізована система організації госпіталізації.

У зв'язку із спеціалізацією стаціонарного обслуговування особливе значення набуває направлення хворої дитини в стаціонар відповідно призначення з урахуванням характеру захворювання.

У великих лікарнях (більше 200 ліжок) дітей приймає спеціальний персонал прийомного відділення (лікар, сестра, черговий лаборант для проведення негайних аналізів, санітар). В невеликих лікарнях прийом забезпечує черговий персонал лікарні.

В прийомному відділенні дитину уважно оглядають, якщо є необхідність, проводять санітарну обробку і направляють у відповідне відділення у супроводі працівника прийомного відділення. Лікар приймального відділення записує в "Історію хвороби" (ф. № 003/У) анамнестичні дані, дані лабораторних досліджень, медикаментозні і режимні призначення, харчування, спосіб транспортування хворого із прийомного відділення.

При поступанні дитини в стаціонар у супроводжуючих осіб повинна бути обмінна карта і "Історія розвитку дитини" (ф. № 112/У) із поліклініки або повинна виписка із "Історії розвитку дитини" (ф. №122/У), де вказано діагноз і анамнестичні дані (час і характер, протікання захворювання, лікувальні заходи, що проводяться), дата і результати проведених дитині досліджень і дані про контакти дитини з інфекційними хворими та дитячому колективі.

Хворого із лікарні дозволяється виписувати при повному одужанні: якщо виникла необхідність перевести хворого в інші лікувальні заклади; при стійкому покращенні стану здоров'я, коли дитина може продовжувати лікування в поліклінічних умовах.

Під час виписки в обмінну карту записується заключний епікриз із "Історії хвороби" (ф. № 003/У) та рекомендації щодо подальшого лікування, вказуючи необхідний режим і облік.

Історія хвороби дитини після виписки візується зав. відділенням і головним лікарем і відправляється для зберігання в медичний архів.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 321 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...