Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до застосування засобів захисту ветеринарних працівників



Забезпечення ветеринарних працівників засобами індивідуального захисту, спецодягом і спецвзуттям здійснюється відповідно до нормативних документів, таких як:

– Інструкція про порядок видачі, зберігання і користування спецодягом, спецвзуттям і запобіжним пристосуванням;

– Типові галузеві норми безкоштовної видачі спеціального одягу, спеціального взуття й інших засобів індивідуального захисту та інші.

Виробничий одяг підрозділяється на робочий, спеціальний, відомчий і технологічний. Він повинен відповідати сукупності гігієнічних, експлуатаційних, економічних, технологічних і естетичних вимог.

Виробничий одяг виготовляється по розробленій та затвердженій документації і буває семи розмірів (44–56-тий) та 5 зростів (1–5).

Засоби захисту ветеринарів, у першу чергу – спецодяг і спецвзуття –повинні захищати тіло і костюм працівника від дії небезпечних і шкідливих виробничих факторів: попадання бруду, дезрозчинів і фармпрепаратів, а при обслуговуванні хворих, особливо заразнохворих тварин – оберігати від травм, зараження і розносу інфекції.

Видається спецодяг у встановлені терміни, безкоштовно і відповідно до норм. Випускається він для загального і санітарного використання таких видів: костюми, куртки, брюки, комбінезони, напівкомбінезони, плащі, напівплащі, халати, фартухи, нарукавники, рукавички, головні убори, бахіли, чоботи, напівчоботи, черевики. Відповідно до існуючого законодавства адміністрація кожного підприємства (ветеринарної лабораторії) повинна:

– забезпечити ветеринарних працівників санітарним і спеціальним одягом та взуттям, засобами індивідуального захисту, захисними пристосуваннями згідно з діючими нормами і термінами їх використання;

– організувати їх належне зберігання, своєчасне прання, дезінфекцію та ремонт;

– виділити і обладнати приміщення для зберігання особистого робочого, спеціального та санітарного одягу, взуття і засобів індивідуального захисту, інших пристосувань;

– забезпечити працівників необхідними засобами повалення, фіксації тварин, заспокійливими, обезрухувальними і дезінфікуючими фармпрепаратами та ін.

Несвоєчасна видача робітникам відповідних категорій санітарного і спеціального одягу та взуття без дотримання норм видачі розглядається як порушення діючого законодавства.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 335 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...