Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Послідовність діяльності викладача при проектуванні мотиваційних технології



Етап 1. Аналіз тактичної і стратегічної учбової мети і виявлення професійної спрямованості учбового матеріалу і можливостей його орієнтації на практичне значення і конкретну професійну діяльність. Результатом є перелік прикладів застосування учбового матеріалу для вирішення практичних задач.

Етап 2. Аналіз оперативної мети навчання і змісту учбового матеріалу з метою встановлення типу формованого мислення і, відповідно, характеру задач (алгоритмічних або евристичних), що пред'являються.

Етап 3. Аналіз стану учбового процесу, що включає:

- аналіз базового матеріалу;

- аналіз типу мислення (образне, логічне або комбіноване);

- аналіз переважаючого типу темпераменту.

Етап 4. Вибір типу мотивації (внутрішня, зовнішня)

Етап 5. При виборі зовнішнього типу мотивації розробка способів її здійснення для різних типів темпераментів.

Етап 6. При внутрішній мотивації - розробка її способів для різних типів мислення з урахуванням базових знань.

Етап 7. Опис послідовності дій викладача і передбачуваної реакції навчаних в процесі реалізації мотивації.

Етап 8. Перевірка реалізації мети, а також обліку особливостей психофізіологічних процесів при навчанні в розробленій технології. В результаті реалізації даних технологій навчані повинні виробити певний стиль поведінки при вивченні заданої теми, зняти емоційну напругу, отримати певний емоційний настрій на діяльність з орієнтацією на практичне значення навчання. Зрештою задана мета учбової діяльності перетворюється на внутрішні потреби навчаних. Алгоритм діяльності викладача по розробці способів мотивації приведений на рис. 3.2.

 
 


Рис.3.2. Алгоритм діяльності викладача по проєктуванню мотиваційних технологій





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 151 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...