Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вправи для масажу вушних раковин



Добре відомо, що на вушну раковину проектуються точки різних органів. Зараз відомо 170 біологічно активних точок. Щоб правильно промажувати вуха, треба добре захватити вушні раковини (а не тільки мочки вух!) біля самої основи. Для цього розташовуємо великий палець позаду, інші спереду ніби допомагають вказівному пальцю. Смикаємо свої вуха не жаліючи (згадаємо дитинство!), щоб вони почали «горіти», щоб при цьому й зовнішній слуховий прохід був залучений до процесу, тобто теж зміщався б слідом за вушною раковиною.

Промасажуємо вушні раковини так по 10—15 разів до виникнення почуття «досить, вистачить, я добре це зробив» у наступних напрямках: 1. У сторони й назад. 2. У сторони й нагору. 3. Кругові рухи вушної раковини проти часової стрілки.

Якщо все зроблено правильно, вушні мушлі починають «горіти», і приємне тепло розповсюджується буквально по всьому тілу зверху (голова, шия, груди) вниз (живіт і ноги). Отже, можна сказати, що промасажували весь організм.

Тепер притисніть долоні до вух і дуже швидко заберіть їх у сторони. Повторимо це кілька разів. При цьому бажано робити такі рухи, які звичайно робимо, коли закладає вуха в літаку (ніби позіхаючи, напружуємо вуха зсередини або ковтаємо слину), щоб краще промасажувати і євстахієві труби.

Остання, заспокійлива вправа: щільно притискаємо долоні до вух і робимо кругові рухи в однусторону, потім — в іншу, зосередивши всю увагу на приємному відчутті тепла, що розливається по всьомутілу.

Після цього можна зробити легкий, заспокійливий масаж рук так, як іноді ми це робимо при втомі.

Нагадуємо, що на підошвах також дуже багато біологічно активних точок і зон, що відображають внутрішні органи й частини тіла. Намагайтеся по можливості частіше ходити босоніж, а при необхідності також масажувати відповідні точки на стопах.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 358 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...