Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Виконання рішення про поновлення на роботі



Рішення про поновлення на роботі незаконно звільненого або переведеного працівника виконується негайно. Державний виконавець на підставі заяви стягувача та виконавчого документа відкриває виконавче провадження та надсилає адміністрації підприємства, установи або організації (боржника) пропозицію про негайне виконання рішення.

Виконання рішення вважається завершеним з моменту фактичного допущення зазначеного працівника до виконання попередніх обов’язків на підставі відповідного акта органу (наказу або розпорядження керівника підприємства-боржника), що прийняв незаконне рішення про звільнення або переведення працівника.

У разі невиконання власником або уповноваженим ним органом (посадовою особою) рішення про поновлення на роботі незаконно звільненого або переведеного працівника, державний виконавець застосовує до них штрафні санкції та інші заходи, передбачені Законом, у тому числі ставить питання про порушення кримінальної справи за ст. 382 КК України (невиконання посадовою особою рішення суду) та ст. 172 КК України (грубе порушення законодавства про працю) перед органами, що вправі приймати рішення відповідно до ст. 97 КПК України про порушення кримінальної справи (у даному випадку це суд або органи прокуратури).

У разі, якщо на момент примусового виконання рішення про поновлення на роботі юридичну особу-боржника ліквідовано, державний виконавець або стягувач вправі звернутися до суду за заміною порядку виконання рішення, тобто суд може визнати працівника звільненим за ст. 40 п. 1 КЗпП України – у зв’язку з ліквідацією підприємства.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 306 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...