Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Яке значення мають Правила страхування?



Яке рішення повинен прийняти суд?

Завдання № З

Громадянин Блюмінштейн звернувся до суду з позовом до страхової компанії «Оранта-Дніпро» про стягнення грошової суми у розмірі 2 879 грн., посилаючись на те, що 12 вересня 2004р. він через страхового агента в офісі відповідача заповнив заяву на отримання страхового полісу про страхування життя і сплатив страховий внесок у зазначеній сумі.

На думку позивача, страхова компанія повинна була повідомити про початок дії договору страхування, але не повідомила. З огляду на це, позивач звернувся з письмовою заявою про повернення страхового внеску та відмовився від подальшого співробітництва. Ні страхового полісу, ні договору страхування позивач з відповідачем не підписував, тому вважає, що відповідач незаконно утримує сплачену ним суму.

Представник відповідача в судовому засіданні позов не визнав, посилаючись на те, що після підпису заяви на згоду укладення договору страхування життя та сплати позивачем суми страхової премії, договір страхування вважається укладеним незалежно від того чи підписаний страховий поліс та договір страхування самим страхувальником чи ні, страхування життя відбулося за внутріш­німи правилами страхування. З огляду на це представник відпо­відача просив суд відмовити в задоволенні позову.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 294 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...