Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сигнальні засоби зв'язку



Сигнальні засоби зв'язку застосовують для передачі заздалегідь обумовлених команд і донесень, сигналів виклику, перенесення та зупинення вогню, особливо в тактичній ланці управління.

Сигнальні засоби прості у використанні, забезпечують швидку передачу команд одночасно великій кількості кореспондентів. Але застосування сигнальних засобів обмежується їх низькою прихованістю, а в ряді випадків застосування противником аналогічних засобів може призвести до дезінформації.

Як сигнальні засоби використовуються зорові, звукові та радіотехнічні засоби.

До зорових засобів відносяться ракети, ліхтарі, прапорці, прожектори, кольорові дими, вогні і та ін.

Звукові сигнальні засоби використовуються для передачі простих сигналів на великі відстані. Це можуть бути сирени, сигнальні свистки, удари в гільзу та інші.

Радіотехнічні сигнальні засоби автоматичної дії застосовуються для взаємного пізнавання частин і підрозділів Сухопутних військ, літаків і кораблів, а також для забезпечення безпеки польотів авіації.

Для забезпечення зв'язку на інформаційному напрямку різноманітні засоби застосовуються комплексно. При цьому значення кожного окремого засобу визначається його тактичними і технічними можливостями й конкретними умовами обстановки.

Основним засобом зв'язку є той, який за даних умов обстановки найповніше забезпечує потреби управління частинами.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 1996 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...