Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тяговий розрахунок крокуючого ходового встаткування



Привод крокуючого механізму витрачає енергію на підйом екскаватора масою (т), подолання сил тертя бази об ґрунт при переміщенні екскаватора й на перенос ходових башмаків. Останню складову можна не враховувати через то що вона мала величина.

Робота, що витрачає на підйом екскаватора (кДж), дорівнює

де – коефіцієнт, що показує яка частина ваги екскаватора (, кН) передається на башмаки при крокуванні; – висота підйому центра ваги екскаватора, м.

Робота, що витрачає на подолання сил тертя бази об породу (кДж) визначається з вираження

де S – довжина кроку, м;

– коефіцієнт тертя бази об породу;

– кут підйому шляхи, градус.

Якщо прийняти тривалість одного кроку T(с), то привод за час, приблизно рівне 0,25T, відбудеться підйом екскаватора і його переміщення, а за час, рівне 0,5T, здійснить перенос башмаків.

Потужність (кВт) привода ходової частини

де – ККД механізму крокування.

Швидкість ходу (км/год) крокуючих екскаваторів при – числі кроків у годину визначається по формулі

де – коефіцієнт, що враховує проковзування башмаків по ґрунтовій підставі на початку й наприкінці кроку, що веде до зменшення фактичної довжини кроку.

Цей розрахунок виробляється з метою визначення параметрів кроку (висоти підйому екскаватора при крокуванні та довжини кроку) і потужності двигуна привода механізму крокування.

Екскаватори з важільно–хитним гідравлічним (крокуючим пристроєм) (рис. 1.2)

Крапка , – положення осі кріплення піднімального циліндра перед початком пересування, після підйому екскаватора на висоту h після переміщення екскаватора на величину кроку L відповідно.

Із прямокутного трикутника величина кроку

Висота підйому

Робота чинена двигуном механізму крокування

де – вага піднімає части, що, екскаватора, Н

G – робітник вага екскаватора.

Потужність двигуна механізму крокування





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 284 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...