Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Конструктивні особливості крокуючих механізмів пересування



Тиск на ґрунт екскаватора різне при його роботі й пересуванні. Під час роботи екскаватор стоїть на базі діаметром D(м) і середній тиск від ваг екскаватора (рис.1) становить

де – рівнодіюча вага вузлів екскаваторів, прикладена в центі бази, МН.

Під час руху 0,85 маси екскаватора передається на ходові башмаки, а 0,15 – на край бази, що волочиться по землі.

Середній тиск під башмаками

де – коефіцієнт, що показує, яка частина ваги екскаватора передається на башмаки; і – відповідно ширина й довжина ходового башмака, м.

Під час роботи екскаватора навантаження, що доводиться на базу, зміщається від центра (за рахунок зміни кінцевому навантаженню на стрілі), а тиск на ґрунт під базою розподіляється рівномірно. У загальному виді воно визначається так само, як і для гусеничного ходового встаткування.

де – сума ваг екскаватора й ковша з породою, МН;

– величина зсуву рівнодіючої від центра бази, м.

В окремих випадках маємо: діаграма тисків – прямокутник, при цьому – навантаження в межах ядра перетину (для круглої бази ); діаграма тисків – трапеція, при цьому – діаграма тисків – косий циліндр, при цьому

Подальший зсув рівнодіючої за межі ядра перетину () повинне викликати ще більше збільшення . Тому що в практиці експлуатації потужних драглайнів такий випадок не допустимий, тому він у розрахунках не розглядається. Найбільший тиск виникає в драглайна на кромці бази при виносі навантаженого ковша до голови стріли. Воно допускається в межах 0,15…0,25 МПа. Найбільший зсув рівнодіючого навантаження визначається відношенням максимально тиску до середнього. Для потужних драглайнів воно допускається в межах 2…3,6.

Рисунок 1 – Схема до розрахунку тиску на ґрунт під башмаками й базою крокуючого екскаватора

У крокуючих ходових механізмів з повним відривом бази (ЕШ 100.100) навантаження під час крокування переміщаються уздовж башмака. Тому тиск під ним розподіляється за законом трапеції й розраховується так само, як і для гусеничного ходу при позацентровому прикладенню навантаження.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 377 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...