Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Використання стандартних стилів



Стилі – набір параметрів, який застосовується до тексту, таблиць і списків, щоб швидко змінити їх зовнішній вигляд. Стилі дозволяють однією дією застосовувати цілу низку атрибутів форматування. До виділеного фрагмента тексту всі атрибути форматування стилю застосовуються одночасно. Крім того, задавши один раз необхідні параметри, стилями можна користуватися безліч раз у різних документах.

У Word є значна кількість вбудованих стилів, до яких найчастіше звертаються користувачі програми. Якщо не задано жодного стилю, програма за промовчанням ідентифікує його як Звичайний.

Для застосування стилів використовується список експрес-стилів у групі Стилі вкладки Основне стрічки (рис. 5.23). На стрічці видно декілька стилів (їх кількість залежить від роздільної здатності монітора).

Рис. 5.23. Група Стилі вкладки Основне

Щоб побачити розширений список стилів (рис. 5.24), слід клацнути на кнопці Додатково (нижня стрілка праворуч від кнопок стилів).

Експрес-стилі зручні тим, що відразу можна побачити приклад стилю і легко вибрати потрібний. Крім того, якщо підвести покажчик до експрес-стилю в списку, то виділений текст або текст, в якому встановлений курсор, прийме вибране оформлення. Для задання стилю слід виділити необхідний текст (якщо не виділяти текст, то стиль буде застосований до абзацу, в якому встановлений курсор) і клацнути на зображенні потрібного стилю. Поєднання клавіш Ctrl+Shift+N – застосувати Звичайний стиль.

Рис. 5.24. Розширений список стилів

Рис. 5.25. Вікно Стилі

Якщо Ви точно знаєте, який стиль потрібний, і немає необхідності переглядати його перед застосуванням, можна викликати текстовий список стилів, клацнувши в правому нижньому кутку групи Стилі. З’явиться вікно, в якому подано список назв стилів (рис. 5.25). У цьому списку також можна включити попередній перегляд стилів, встановивши однойменний прапорець.

Розрізняють стилі абзацу і знака. Це означає, що той або інший стиль може бути застосований до абзацу або до якої-небудь довільної ділянки тексту. Стиль абзацу має значок . Щоб задати стиль для абзацу, досить встановити курсор в будь-якому його місці та вибрати бажаний стиль. Стиль знаку має значок а. Щоб задати стиль для довільної ділянки тексту, виділіть його і виберіть потрібний стиль. Є також зв’язаний стиль, який впливає одночасно і на абзац, і на знаки в абзаці (до таких відносяться, наприклад, стилі заголовків). Він має значок ¶а. Крім того, є стилі списків і таблиць.

Якщо не брати до уваги стиль Звичайний, найчастіше у Word використовуються стилі заголовків. При цьому, якщо до абзацу застосований один зі стилів заголовків, наступному автоматично буде привласнений стиль Звичайний. У програмі всього сім таких стилів. Використовуючи ці стилі, можна структурувати текст і виділяти заголовки за їх важливістю.

За промовчанням у програму Word 2010 завантажений стандартний набір стилів.

У разі потреби можна відкрити інший набір (зокрема, Вишуканий, Елегантний, Манускрипт, Офіційний, Простий, Сучасний, Традиційний тощо). Кожен з них містить стилі з певним оформленням. Для зміни набору стилів клацніть на кнопці Змінити стилі в групі Стилі вкладки Основне на стрічці, виконайте команду Набір стилів і в меню, що з’явилося, клацніть на назві потрібного набору. Крім того, за допомогою меню кнопки Змінити стилі можна вибрати колірне і шрифтове оформлення набору стилів.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 1067 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...