Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

У меню типових завдань виберіть пункт Параметри



3. У вікні Параметри Word (див. рис. 3.12) у розділі Загальні параметри для роботи з Word в групі Параметри інтерфейсу користувача у графі Стиль екранних підказок виберіть Відображати опис функцій у екранних підказках.

4. Закрийте вікно кнопкою ОК.

Якщо Ви добре орієнтуєтеся у Word й активно використовуєте поєднання клавіш, можете прибрати стрічку з екрану, щоб розширити робочу область вікна. Для цього клацніть правою кнопкою миші на стрічці та в контекстному меню, що з’явилося, виберіть команду Згорнути стрічку. В результаті стрічка зникне з екрану і залишаться лише назви вкладок. Робоча область збільшиться, але для доступу до команд потрібно буде виконувати одну зайву дію – клацати по назві вкладки. Після цього стрічка з’являтиметься і знову зникатиме, як тільки курсор буде встановлено в робочу область.

Зауважимо, що додавати до стрічки настроювані кнопки та елементи керування можуть надбудови, які розміщуються на однойменній вкладці. Усі настроювані кнопки на стрічці мають особливі спливаючі підказки, які пояснюють походження елемента керування.

Під час інсталяції Microsoft Office 2010 на комп’ютер інсталюється кілька надбудов. Надбудова – це функціональне доповнення, яке додає особливі команди та спеціальні функції до програм Microsoft Office 2010. Наприклад, смарт-теги, глобальні шаблони та XML-схеми – все це надбудови, які розширюють можливості однієї або декількох програм Office. (Для довідки: Смарт-теги – дані, розпізнані та виписані як окремий тип. Прикладом таких даних є ім’я користувача або ім’я одержувача повідомлення електронної пошти). Надбудови у Microsoft Office також створюються при інсталяції програм, пов’язаних з уведенням даних: Bluetooth, FineReader тощо.

Для перегляду надбудов у вікні Параметри Word виберіть пункт Надбудови. Керування надбудовами передбачає їх ввімкнення чи вимкнення, додавання чи видалення та активацію чи деактивацію.

Якщо вам заважає мініпанель інструментів, її можна відключити. Для цього клацніть вкладці Файл і в меню, що з’явилося, натисніть кнопку Параметри. У розділі Загальні параметри для роботи з Word в групі Параметри інтерфейсу користувача вікна Параметри Word зніміть прапорець Відображати мініпанель у разі виділення.

У Word 2010 можна налаштовувати команди, винесені на рядок стану. Якщо Вам здається незручною зміна масштабу за допомогою повзунка або Ви ніколи не користуєтеся кнопкою для перевірки орфографії, можете прибрати ці блоки. Для цього клацніть на рядку стану правою кнопкою миші (рис. 3.15). У меню, що з’явилося, можна не лише відключити відображення непотрібних команд, а й включити додаткові. Наприклад, можна включити відображення номера рядка, розділу, стовпця, натиснення клавіші Caps Lockтощо.

Рис. 3.15. Контекстне меню рядка стану

Зберігати свої документи рекомендується не в папці Мої документи,яку створює Windows, а в іншій, краще – не на системному диску, щоб після перевстановлення операційної системи не втратити напрацьовані матеріали. Щоб в такому разі не треба було кожного разу для відкриття і запису документа, переходити в потрібну папку, слід змінити директорію, що відображається за промовчанням:

1. Клацніть на вкладці Файл і натисніть в меню, що з’явилося, кнопку Параметри (див. рис. 2.1).

2. У вікні Параметри Word, що з’явилося, перейдіть в розділ Збереження (див. рис. 3.12).

3. У рядку Розташування файлу за промовчанням: показано повний шлях до папки, яка відкривається при появі вікон відкриття і збереження документа. Щоб змінити цю папку, клацніть на кнопці Огляд праворуч від цього рядка.

4. З’явиться вікно Зміна розташування,в якому слід вибрати папку.

5. Після задання папки двічі натисніть кнопку ОК, щоб закрити вікна вибору папки і налаштувань Word.

Щоб змінити налаштування автозбереження відкритих документів, наприклад зменшити кількість хвилин, через які воно виконуватиметься:

1. Клацніть на вкладці Файл і в меню, що відкрилося, натисніть кнопку Параметри (див. рис. 2.1).

2. У вікні, що відкрилося, перейдіть в розділ Збереження (див. рис. 3.12).

3. У рядку Автозбереження кожні... хв. вкажіть проміжок часу, через який Word зберігатиме вашу роботу. Його можна збільшити до двох годин або зменшити до однієї хвилини (рекомендується зменшити).

4. Щоб змінити папку, в яку виконуватиметься автозбереження, натисніть кнопку Огляд праворуч від рядка Розташування файлу автозбереження: і виберіть потрібну папку.

Питання для самоконтролю

1. З яких елементів складається вікно редактора Word?

2. Для чого служить рядок назви?

3. Які основні команди містить подання Backstage, яке активується кнопкою Файл?

4. Для чого призначена Стрічка команд?

5. Для чого призначене меню швидкого доступу редактора Word?

6. Для чого використовується лінійка та смуги прокручування?

7. Яка інформація відображується на рядку стану редактора Word?

8. Як поміняти масштаб відображення документа в редакторі Word?

9. Назвіть режими перегляду документа.

10.Який режим відображення документа найкраще застосовувати для набирання тексту?

11.Які режими використовуються при створенні документів, насичених заголовками і підзаголовками?

12.Чи можна одночасно переглянути різні сторінки документа Word?

13.Як налаштувати інтерфейс Word 2010?

14.Як встановити робочий каталог для власних документів у Word 2010?





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 764 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...