Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Слово вчителя. Коли люди навчилися рахувати, вони почали створювати для цього різні пристрої



Коли люди навчилися рахувати, вони почали створювати для цього різні пристрої. Близько 400 років тому у Франції жив хлопчик. Його звали Блез Паскаль. Він був дуже непосидючим і допитливим. Ще він любив математику. Йому доводилося робити татові розрахунки. Але це було малоцікавим, і хлопчик почав мріяти про машину, яка могла б рахувати. Цей хлопчик здійснив свою мрію - створив першу обчислювальну машину "Паскаліну". Але "Паскаліна" могла тільки додавати числа. У наступні роки були створені обчислювальні машини, які вже могли не тільки додавати, а й віднімати, множити, ділити. їх створювали різні вчені. У 19 ст. англійський вчений Чарльз Беббідж розробив проект машини, яка стала прототипом перших електронно-обчислювальних машин.

2. Робота з підручником.

Про це ви дізнаєтесь, коли прочитаєте підручник на с.20. Відкрийте підручники на с.20.

3. Читання ланцюжком.
Питання:

• Хто створив першу обчислювальну машину?

• Які можливості вона мала?

4. Фізкультхвилинка.

— Діти, станьте біля парт, будемо відпочивати.

Сірі зайчики маленькі,

Вушка є у них довгенькі.

В лісі грались, веселились,

Працювати вже втомились.

А щоб добре працювати,

Треба трішки пострибати.

Відпочили, розім'ялись –

Й до роботи знову взялись.

IV. Робота за комп'ютером.

5. Бесіда.

А зараз ми перейдемо до роботи за комп'ютером.

• Пригадайте на якій відстані від екрану монітора треба сидіти? (Не менше 50 см).

Сідайте тихенько за свій комп'ютер. Сьогодні ми познайомимось з І новою програмою "Лабіринт". Кожному кроку по лабіринту відповідає літера. Для того, щоб зробити крок у потрібному напрямку, потрібно знайти на екрані кнопку з відповідною літерою і натиснути на неї за допомогою миші. Коли все зробите правильно, то отримаєте слово, зашифроване в лабіринті.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 243 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...