Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розминка. Діти, на минулому уроці ми з вами дізналися про деякі можливості комп'ютера



Діти, на минулому уроці ми з вами дізналися про деякі можливості комп'ютера. Як ви гадаєте, чи можливо за допомогою комп'ютера створювати малюнки? (Так.) А зараз ми завітаємо в гості до Розмалюйка, якому дуже подобається малювати. Він намалював малюнок і хоче, щоб ви його розфарбували.

Поки що ми не вміємо малювати на комп'ютері, тому ми будемо розфарбовувати цей малюнок на дошці. (Малюнок на дошці.) Розфарбуймо віконечка у будинку казковому.

Ти маєш три олівці: жовтий, червоний, синій. Розфарбувати потрібно так, щоб не було однакових рядків і олівці всіх кольорів були використані.

Діти, подивіться на дошку. Цю розповідь написав неуважний учень. Він допустив дуже багато помилок. Вам потрібно виправити його помилки у тексті.

Зима

Прийжла зила. Лисика сидить у морі. Зайцик тремтіть під ялинпою. Холодний вовк бродить літом у пошуках здобижі

(Діти виправляють помилки, закреслюючи неправильні літери.)

Подивіться на дошку. Який неохайний цей текст після виправлень! Але на дошці ми можемо витерти його. А якби цей текст був написаний на аркуші паперу, що тоді робити? А за допомогою комп'ютера можна виправляти помилки, не залишаючи ніяких помарок. Для написання своїх текстів і творів письменники та журналісти використовують комп'ютер. Він для них у цій роботі найперший помічник.

Отже, ми виявили ще дві можливості комп'ютера - малювання та друкування.

Повідомлення теми і мети уроку.

Але це ще не всі можливості комп'ютера. їх ще дуже багато. Сьогодні на уроці ми продовжимо подорожувати по країні Інформатики, дізнаємося, які ще можливості мають комп'ютери. А тема нашого уроку називається "Продовження екскурсії".

III. Вивчення нового матеріалу.

1. Читання тексту вчителем, (сторінка 8 - 9 у підручнику)





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 262 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...