Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Однотактний підсилювач класу AD



Відомо чимало схем однотактних підсилювачів класу Д. Для пояснення принципу їх роботи розглянемо класичну схему.

Гармонійний сигнал, належний підсиленню, подається на вхід ШИМУ і перетворюється в -ні імпульси, ширина яких пропорційна миттєвим значенням підсилювального сигналу. Амплітуда промодульованого по тривалості сигналу підсилюється до необхідного значення підсилювачем імпульсів. Підсилені імпульси подаються на вхід транзисторного кінцевого каскаду, вихідний ланцюг якого складається з LC- фільтра нижніх частот та резистора Rn.

Робота однотактного підсилювача класу АД ілюстровано часовими діаграмами:

Гармонічний сигнал зміщений на величину Uо(рис. а) __________ по тривалості ШИМ та підсилюється підсилювачем імпульсу (рис. б) та потім подається на вхід транзистора, що працює в ключовому режимі. В колекторному ланцюзі з'являються підсилювальні імпульси зворотної полярності. Оскільки в колекторному ланцюзі транзистора є ФНЧ, то струм, що протікає через навантаження напругу на ній не містять вищих гармонійних складових, а тільки середнє значення, тобто корисний підсилений сигнал (рис. 2).





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 228 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...