Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Неінвертуючий модулятор



Розглянемо другий варіант структурної схеми ШІМ.

Генератор
Підсил. імпульс
Ur+Uc
    Джсигн
Пороговий пристрій
U
    Суматор
ис

Ur


Рис.4. Структурна схема неінвертуючого ШІМа.

В цьому випадку підсилювальний Sin-ий сигнал подається на один вхід суматора, на інший вхід надходить U-а трикутної форми від генератора пилкоподібної напруги.

Підсумовані напруги Uc+ Ur подаються на пороговий пристрій, який має фіксований поріг спрацювання. В результаті на виході порогового пристрою отримуємо імпульси з амплітудою, що дорівнюватиме його порогу спрацьовування та тривалістю, що пропорційна миттєвим значенням підсилювального сигналу. Імпульси з виходу ПП подаються на вхід підсилювача імпульсів.

Робота такого ШІМ також просто можно пояснити за допомогою часових діаграм.

а) вихід ______________ б) вихід ШИМ-___

У результаті підсумування sin-го підсилення сигналу зміщеного на якусь постійну U-у Uо та Ur /\/\/\-ї напруги на виході суматора отримується складний сигнал Uc+ Ur, який подаєтьсч потім на вхід ПП. На виході ПП отримуємо прямокутні імпульси з тривалістю що пропорційна миттєвим значення підсилення сигналу. Середнє значення прямокутних імпульсів (штрих лінія), що сформовані ПП, має синусоїдну форму та співпадає за фазою з підсилювальним сигналом, а в першому випадку інвертоване.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 246 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...