Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Значення, завдання й інформаційне забезпечення аналізу власного капіталу



Результати в будь-якій сфері бізнесу залежать від наявності й ефективності використання фінансових ресурсів, що при­рівнюються до „кровоносної системи”, яка забезпечує життєдіяльність підпри­ємства.

У зв’язку з цим на сучасному етапі істотно зростає пріоритетність і роль ана­лізу фінансової діяльності, основним змістом якого є комплексне системне дослідження механізму формування, розміщення і використання капіталу з метою забезпечення фінансової стабільності і фінансової безпеки підприємства.

Керівництво підприємства має чітко уявляти, за рахунок яких джерел ресурсів воно буде здійснювати свою діяльність і в які сфери діяльності буде вкладати капітал.

Від того, який капітал є в розпорядженні суб’єкта госпо­дарювання, наскільки оптимальна його структура і наскільки до­цільно він трансформується в основні й оборотні фонди, залежать фінансове благополуччя підприємства і результати його діяль­ності. Тому аналіз капіталу має винятково важливе значення.

У процесі аналізу необхідно:

1) вивчити склад, структуру і динаміку джерел формування капіталу підприємства;

2) установити фактори зміни їхньої величини;

3) оцінити зміни, що відбулися, у пасиві балансу з погляду підвищення рівня фінансової стабільності підприємства;

4) обґрунтувати оптимальний варіант співвідношення власно­го і позикового капіталу.

Основними джерелами інформації для аналізу формування і розміщення капіталу підприємства є Ба­ланс, Звіт про фінансові результати, Звіт про рух грошових коштів, Звіт про власний капітал, Примітки до фінансової звітності, інші форми звітності, дані первин­ного й аналітичного бухгалтерського обліку, що розшифровують і деталізують окремі статті балансу.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 662 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...