Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вибір та затвердження теми магістерської роботи



Підготовку до написання випускної магістерської роботи починають з вибору теми.

Тема магістерської роботи повинна бути актуальною, мати теоретичне і прикладне значення, відповідати сучасному стану та перспективам розвитку економічної науки і господарської практики.

Студентам надається право вибору теми випускної магістерської роботи з проблематики, визначеної кафедрою обліку і аудиту (додаток А). Студент може також запропонувати свою тему для випускної магістерської роботи з необхідним обґрунтуванням доцільності її розробки. Дублювання обраних студентами академічної групи тем магістерської роботи не допускається.

Закріплення за студентами тем випускної магістерської роботи затверджується завідувачем кафедри не пізніше, ніж за півроку до закінчення навчання за магістерською програмою на основі заяви (додаток Б). Також на засіданні кафедри призначаються наукові керівники магістерської роботи з числа викладачів кафедри, а в разі необхідності – з числа наукових співробітників та висококваліфікованих спеціалістів інших установ та підприємств відповідного профілю.

Обираючи тему, слід ураховувати її актуальність для організації, можливість одержання відповідних матеріалів (планових, звітних, статистичних), проведення власних спостережень, розрахунків, експериментів, наявність літературних джерел, власні напрацювання.

Обов'язковою вимогою до магістерської роботи є її корисність і практична цінність. МР має бути написана на матеріалах конкретної організації або на макро- (мезо) економічному рівнях, використовуючи дані, що характеризують діяльність певної галузі, регіону тощо.

Обравши тему, студент повинен чітко визначити мету випускної магістерської роботи, етапи її написання, підібрати відповідну наукову літературу та нормативно-інструктивні матеріали. Кваліфіковану допомогу в цьому можуть надати викладачі, завідувач кафедри бухгалтерського обліку та аудиту, бібліотека.

Інформаційні джерела студент підбирає самостійно. З цією метою рекомендується використовувати: систематичний каталог наукової, навчальної та довідкової літератури – на абонементі бібліотеки; періодичні видання – в читальному залі бібліотеки; нормативно-методичні видання – в кабінеті бухгалтерського обліку, аналізу і аудиту та у відповідних базах практик, які проходив студент; можливості Інтернету та електронних засобів комунікації. Пояснення щодо роботи з каталогом можна отримати у консультантів бібліотек. Під час складання бібліографії необхідно фіксувати бібліотечні шифри кожного джерела, щоб не витрачати часу на повторний пошук.

Найбільша кількість публікацій з досліджуваних питань є в журналах "Бухгалтерський облік та аудит", "Баланс", "Бухгалтер", "Статистика України", "Фінанси України", "Вісник податкової служби України", "Економіка України", "Банківська справа", "Вісник Національного банку України", а також у газетах "Все про бухгалтерський облік" "Бізнес, "Фінансова Україна", "Галицькі контракти", статистичні щорічники тощо. З метою прискорення роботи доцільно використовувати річний перелік статей, який друкується в останньому (12) номері журналу.

Складання плану

Після обґрунтування теми, вивчення літературних джерел і нормативних матеріалів студент складає план випускної магістерської роботи. План роботи разом із завданням студент подає на кафедру для затвердження завідувачем не пізніше як через два тижні після затвердження теми і наукового керівника. Зразок плану – змісту магістерської роботи наведено у додатку В.

Складання плану – один з найважливіших етапів підготовчої роботи. План магістерської роботи повинен відповідати темі дослідження, мати чітку логіку поєднання теоретико-методичної, аналітично-дослідницької та проектно-рекомендаційної(конструктивної) частин. Після самостійного складання двох-трьох варіантів плану студент повинен звернутися до наукового керівника. Після обговорення підготовлених варіантів відбирається (або на їх основі складається) найбільш оптимальний. Під час написання роботи план може уточнюватися. При складанні плану варто використати власний досвід, набутий при написанні бакалаврської роботи.

Після затвердження теми магістерської роботи та розробки її плану–структури студент спільно з науковим керівником складає індивідуальне завдання до виконання роботи у двох примірниках (за формою, наведеною у додатку Д). Один примірник завдання здається на кафедру, другий знаходиться у студента.

При розробці та обговоренні плану дослідження необхідно скласти поетапний календарний план (графік) написання магістерської роботи згідно із затвердженим на кафедрі регламентом. Невиконання графіка та систематичне відхилення від регламенту є підставою для недопущення студента до захисту магістерської роботи. Зразок такого графіку наведено у додатку Е.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 767 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...