Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок виконання роботи. Дослід 1. Приготування суспензії крейди у воді



Дослід 1. Приготування суспензії крейди у воді.

Налити в дві пробірки дистильованої води до половини об’єму. В одну з них додати 1 мл 0,5%-ного розчину желатину. Потім внести в обидві пробірки по одному мікрошпателю розтертої в порошок крейди й інтенсивно перемішати. Відзначити відносну швидкість розшарування суспензії в обох пробірках.

Дослід 2. Приготування емульсії олії у воді.

Налити в дві пробірки по 5 мл води і по 5 мл олії. В одну з пробірок додати 5 крапель 2%-ного розчину мила. Закрити пробірки пробками й енергійно перемішати. Відзначити, в якій пробірці розшарування емульсії відбувається швидше.

Дослід 3. Одержання золю гідроксиду заліза (Ш) реакцією повного гідролізу хлориду заліза (Ш).

Нагріти до кипіння в склянці 20-30 мл дистильованої води. У киплячу воду по краплях додати 2%-ного розчину хлориду заліза (Ш) до утворення золю кольору настою міцного чаю. Одержаний розчин зберегти для наступного досліду.

Дослід 4. Коагуляція золю гідроксиду заліза (Ш), одержаного в попередньому досліді.

У три пробірки налити по 2 мл золю гідроксиду заліза (Ш). У першу пробірку додати декілька крапель розчину фосфату натрію, в другу – декілька крапель розчину хлориду натрію, третю залишити для порівняння. Відзначити зміни, які відбуваються.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 297 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...