Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Робота 3. Дослідження впливу емоційного збудження на показники серцево-судинної системи



Поширеним методом створення емоційної напруги у людей є електрошкірне подразнення. Власне подразнення, а також очікування його супроводжуються негативними емоційними переживаннями і вегетативними реакціями.

Наше швидкоплинне життя створило ще одну умову для розвитку негативних емоцій. Це дефіцит часу. Його можна створити і в експерименті, якщо перед обстежуваним поставити якесь завдання і обмежити час його виконання. Краще досліджувати розумову діяльність, бо сама по собі, у спокійних умовах, вона не впливає на вегетативні процеси.

У нашому досліді пропонували виконувати математичні дії, а дефіцит часу створювали шляхом обмеження часу на виконання певного обсягу роботи. Конкретне завдання таке: на аркуші паперу записують дві цифри (одна під другою), а пацієнт складає їх і записує суму поруч із верхньою цифрою (якщо сума більше 10, то число десятків опускають, а пишуть тільки одиниці). Верхню цифру переносять у нижній ряд. Потім складають нові дві цифри і записують таким же чином.

Наприклад, 5729101 1235

25729101 1 2 3 і т. д. Швидкість роботи - 40 складань за 1 хв.

Мета роботи: встановити, як змінюється ЧСС і артеріальний тиск під час емоційного напруження, зумовленого дефіцитом часу.

Дл я роботи потрібні: тонометри, фонендоскопи, секундоміри.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 160 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...