Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Хід роботи. Досліджуваний стає перед столом, бере правою рукою олівець і заплющує очі (очі мають бути заплющені протягом усього досліду)



Досліджуваний стає перед столом, бере правою рукою олівець і заплющує очі (очі мають бути заплющені протягом усього досліду).

Досліджувач бере його руку і встановлює її у вихідне положення, яке повинно бути відображене на папері, що лежить на столі.

Потім досліджувач знімає з паперу руку досліджуваного, переносить її на деяку відстань від вихідної точки, опускає, затримуючи її там на 5 с, позначає це місце і в такий же спосіб повертає руку у вихідне положення.

Через 10 і 60 с досліджуваний мусить відтворити пасивний рух (по горизонталі), заданий досліджувачем. При цьому останній робить помітку на папері. Він же повертає руку досліджуваного у вихідне місце. У такий же спосіб досліджують відтворення пасивних рухів руки досліджуваного по вертикалі знизу вверх. Відхилення від заданого руху виражають у міліметрах.

Оформити протокол досліду. Порівняти точність відтворення руху («м'язова пам'ять») у різних осіб у групі, а також залежність «м'язової пам'яті» від часу, що минув після пасивного переміщення руки. Зробити висновки.

Контрольні запитання і завдання:

1. Назвати види пропріорецепторів, їхню роль.

2. Який взаємозв'язок рухового аналізатора з іншими аналізаторами?

3. Що таке кінестетичні сигнали?





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 229 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...