Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Хід роботи. Рекомендується досліджувати студента, який займається спортом



Рекомендується досліджувати студента, який займається спортом. Підготувати до роботи велоергометр. У досліджуваного, що спокійно сидить на велоергометрі, підраховують частоту серцевих скорочень (ЧСС) по пульсу на сонних артеріях протягом 30 с. Потім він виконує роботу на велоергометрі при постійній частоті педалювання (60—80 об/хв). При досягненні такої частоти дозують навантаження залежно від маси досліджуваного: потужність першого навантаження (N1) — 1 Вт/кг; так він працює на велоергометрі протягом 3 або 5 хв. В останні 30 с його роботи підраховують ЧСС (f1).

Відпочинок триває 3 хв. Після цього досліджуваний виконує друге навантаження (N2) потужністю 2 Вт/кг. Тривалість і частота педалювання залишаються такими ж. Знову визначають ЧСС (f2). При досягненні частоти пульсу 170 ударів за хвилину записують потужність фізичного навантаження (Вт). Якщо після другого навантаження ЧСС не досягає 170 ударів за хвилину- дають третє навантаження 2,5—3,0 Вт/кг протягом 3-6 хв. Підраховують ЧСС.

Якщо при всіх цих навантаженнях ЧСС не сягає 170 за хвилину, то фізичну працездатність розраховують за формулою Карпмана:

PWC170= [N1+(N2-N1)] х

де N1 та N2 потужість першого та другого навантаження; f1іf2 частота пульсу наприкінці першого та другого навантаження.

Оформити протокол досліду.

Записати потужність першого та другого навантажень, частоту пульсу. Записати або обчислити PWС170. Розрахувати фізичну працездатність на 1 кг маси (PWС170.: на масу досліджуваного), Вт/кг.

Зіставити величину PWС170 у студентів, що займаються різними видами спорту.

Контрольні запитання:

1. Що таке тест PWС170.? Його значення.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 234 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...