Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Рід Оxycoccus Adans



Рід Oxycoccus Adans. налічує 5 видів журавлини поширених в Європі, Азії та Північній Америці.

Рис. 219. Ареал журавлини

Журавлина болотна (O. quadripetalis Adans., або O. palustris L.) невеликий напівкущ з довгими сланкими пагонами-батогами, що легко вкорінюються при контакті з вологим ґрунтом. Листки дрібні, шкірясті, вічнозелені. Квіти поодинокі рожево-червоні. Плоди – ягоди темно-червоні до 12-16 мм в діаметрі, які використовують для виготовлення варення, екстрактів, мусів і інше. Росте на болотах в Європі, Сибіру, Далекому Сході.

Журавлина великоплідна (O. macrocarpa Pers.) росте в зоні хвойних лісів Північної Америки, виділяється великими, до 25 мм в діаметрі, ягодами, аналогічного смаку, як у журавлини болотної. З давніх часів місцеве населення Америки вирощувало журавлину, як культурну рослину, розбиваючи на болотах рівні грядки. На сьогодні, на сході США вздовж Атлантичного побережжя, зокрема в штаті Массачусетс, існують великі плантації під журавлиною. Технології вирощування цього американського виду започатковані й у Західній Європі.

Рис. 220. Цвітіння журавлини болотної

Рис. 221. Плодоношення журавлини на фоні сфагнуму

Рис. 222. Збір урожаю журавлини великоплідної в штаті Нью Джерсі





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 417 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...