Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Газовий пальник



Для нагрівання повітронагрівачів сучасної печі витрачається до 2 м3/год повітря й таку ж кількість газу; температура продуктів горіння в повітро-нагрівачі досягає 1550°С, газів що відходять — 400 °С.

Газові пальники призначені для примусової подачі газу й повітря в камеру горіння й проштовхування продуктів горіння через повітрі нагрівач і газопроводи. Газовими пальниками з індивідуальним вентилятором оснащені повітронагрівачі доменних печей обсягом до 2000 м3 включно. На більших печах застосовують централізовану подачу повітря горіння від двох вентиля-торів (один резервний), загальних для всіх повітронагрівачів однієї печі. Кожний повітронагрівач при цьому обладнається тільки газовим пальником.

Корпус 7 газового пальника з індивідуальним вентилятором (мал.1.32) являє собою зварений трійник, один фланець якого кріпиться до клапана 3 подачі напівчистого газу, інший — до фланця дросельного пристрою 8 вентилятора, третій — до фланця видільного клапана 4, розташованого між пальником і кожухом повітронагрівача 6. Газ подається через патрубок 2 при відкритому газовому дросельному клапані 8, проходить між корпусом 7 і трубою 5 через відкритий видільний клапан 4 у камеру горіння повітро-нагрівача 6. Повітря для спалювання газу подається вентилятором 1 через трубу 5, а його кількість регулюється дросельним пристроєм 8, що складається із трьох з'єдна-них для синхронної роботи за допомогою тяги дроселів-стулок, або жалюзі, із приво-

дом 9, що пов'язаний з радіаційним піро-

метром. Запалення й горіння газу контро-

лює фото-реле. Вентилятор 1 приводиться в обертання від електродвигуна 11через муфту й вал, установлений на підшипниках 10.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 234 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...