Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Хитний жолоб



Хитний жолоб (мал. 1.30) складається із приводу, властиво жолоба й з'єд-нуючої їхньої кривошипно-шатунної передачі.Від електродвигуна 1 через муфту 3, черв'ячний редуктор 4, муфту, двоступінчастий редуктор 10 обер-тання передається кривошипу 11. Кривошип за допомогою шатуна 12, шар-нірно прикріпленого до жолоба, може повертати його навколо осі 13 в обидва боки. Привід, включає гальмо 2 і командоаппарат 5.

У випадку аварійного знеструмлення поворот жолоба може здійснювати-ся вручну за допомогою штурвала 8 через дві конічні передачі, укладених у кожусі 7, кулачкову муфту 6. Властиво жолоб 14 постачений двома знімними

носками 16 і встановлюється в колисці 15, що разом з ним повертається щодо осі 13. Жолоб 14 має в центральній частині ванну. На початку розливання жолоб всановлюють у горизонтальне положення. Після цього за допомогою приводу жолоб нахиляють убік наповнюваного ковша на 6— 10° і струмінь чавуну, що надходить із носка 17 стаціонарного жолоба на поверхню чавуну у ванні, перетікає в ківш до закінчення його наповнення. Після заповнення ковша 8, що стоїть на шляху 9 (мал.1.31), жолоб нахиляють і заповнюють ківш 4, що коштує на шляху 5. У цей час на шляху 9 роблять перестановку ковшів По закінченні розливання жолоб нахиляють убік одного й ковшів на 36—40° для повного зливу чавуну (захисного шару) і ванни (на мал. 1.31 показано пунктиром).

Рис.

31. Хитний жолоб.

1.4.3.Устаткування повітряного й газового трактів.

1.4.3.1.Пристрій, робота й устаткування повітряних і газових трактів.

Схема розташування повітронагрівачів, системи газоочистки, газових трактів і обслуговуючого їхнього встаткування доменної печі показана на мал.1.31.Умовно газоповітряний комплекс доменної печі можна розділити на

три основних тракти: нагрівання насадки повітронагрівачів і відводу продук-тів горіння, нагрівання й подачі дуття в піч, відводу й очищення доменного газу.

Кожна піч звичайно має чотири повітронагрівачі регенеративного типу. При нормальній роботі печі один — два повітронагрівачі працюють «на дут-тя» (нагріта насадка віддає тепло повітрю, що продувається повітродувною машиною), а інші «на газі» (остигла насадка нагрівається за рахунок тепла, що виділяється при спалюванні газоподібного палива в потоці повітря, що подається в камеру горіння повітронагрівача 6 через газовий пальник 36 вен-тилятором 29). На малюнку показане положення клапанів при роботі «на газі» (правий повітронагрівач) і «на дуття» (лівий повітронагрівач).

Призначення клапанного й іншого встаткування лівого й правого повіт-ронагрівачів однаково. Горючий газ подається від заводської мережі по газо-проводу 3 через відкритий газовий дросельний (регулюючий) клапан28у газовий пальник 36 і разом з повітрям через відкритий видільний клапан 27 попадає в камеру горіння повітронагрівача 6, де відбувається згорання сумі-ші. Продукти горіння «обмивають» насадку, віддають їй тепло й через від-криті димові клапани 5 попадають у димовий кабан 2 і димар 1. Після закін-чення нагрівання насадки закривають клапани 5, 27, 28 і зупиняють венти-лятор 29.

Мал.1.31. Схема основних газових і повітряних трактів

комплексу доменної печі.

При перекладі повітронагрівача «на дуття» повітря від повітродувної машини по повітропроводу 35 через розвантажувальний повітряно-розвантажувальний клапан 34, загальний для блоку повітронагрівачів, і відкритий клапан холодного дуття 24 подається в повітронагрівач.

Повітря відбирає тепло в нагрітої насадки й через відкритий клапан гарячого дуття 26, прямій 23 і кільцевий 21 повітропроводи гарячого дуття й фурмені пристрої 22 попадає в доменну піч 20. Якщо до дуття додають кисень, то він уводиться з повітродувної машини. Природний газ, мазут і вугільний пил додають у дуття через фурмений пристрій 22. Розвантажувальний розвантажувально-повітряний клапан 34 служить для часткового або повного (короткочасного) скидання повітря в атмосферу, без порушення режиму роботи повітродувної машини, що потрібно при регулю-ванні газового режиму й короткочасних зупинок доменної печі (заміна фурм і т.п.).

Для підтримки постійної температури дуття, що подається в піч, у первіс-ний період роботи включеного нагрітого повітронагрівача до гарячого повіт-ря додають холодний, котрий подається через дросельний змішувальний кла-пан 32 при відкритому видільному клапані 31,всановленому на змішуваль-ному повітропроводі 33. У міру охолодження повітронагрівача дросельний змішувальний клапан 32 прикривають.

В останні роки застосовують режим попарно паралельної роботи повітро-нагрівачів, суть якого полягає в тім, що для стабілізації температури дуття підмішують не холодне повітря, а повітря, що пройшло через частково остиг-лий повітронагрівач. Це дозволяє одержати більше високу температуру дуття. Після того, як температура подаваного дуття при закритому клапані 32 стає нижче заданої, повітронагрівач переводять у режим «на газі». При перекладі повітронагрівача з «дуття» на «газ» закривають клапани холодного 24 і гаря-чого 26.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 379 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...