Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Права в Україні



Нині питання існування в Україні прав, як видів цінних паперів, законодавчо не врегульоване*. Але піонери фондового ринку активно впроваджують у практику торгів ці інструменти.

На ринок ЦП виходять нові фінансові інструменти Брокерсько-дилерська фірма «Комеск-брок» спільно з ірландською фірмою «Starcliff investments limited» випустили в обіг новий вид цінних паперів (декортований конверсійний опціонний контракт з дисконтом) номіналом 1 млн крб., 6 млн крб., 13 млн крб., 70 млн крб. зі строком дії 1 рік. 3 погляду потенційного власника сертифіката, дохідність цього паперу буде складатися з двох компонентів: виплати річних (від 900% до 1300%) і номіналу сертифіката. Однак привабливість опціонного контракту полягає не лише в солідному і постійному доході. На момент погашення сертифікату клієнт має право на належну йому суму придбати у «Комекса» будь-які акції або інші цінні папери, що котируються на Нью-Йоркській або Українській фондових біржах. Гарантом сертифіката в цьому випадку є «Starcliff investments limited». На бажання власника контракт може погашатися раніше встановленого строку з виплатою опціонної премії, передбаченої для такої ситуації. Декортовані опціонні контракти, що пропонує «Комекс», дають клієнтам право на придбання будь-яких акцій, що котируються на Нью-Йоркській фондовій біржі. Термін «декорт» означає пільги у поставках товару (в даному разі — цінних паперів) за дострокової оплати. Придбавши опціон на покупку (СALL OPTION) клієнт може будь-коли повернути його назад, одержавши назад або свої гроші або опціон на продаж (PUT OPTION). «Комекс-брок», виступаючи дилером філадельфійської фірми «Advanced Financial Services, Inc» (АFS) здійснює торгівлю опціонами на базі Агентської угоди. Згідно з підписаною угодою філадельфійський партнер є гарантом, що підтверджує контракт відповідною кількістю цінних паперів того емітента, опціон на які був придбаний. «Комекс» здійснює виконання контракту і ви­плату опціонної премії. Усі розрахунки по опціонах здійснюються в карбованцях. Ціна опціонних контрактів складається з курсової вартості акцій на Нью-Йоркській фондовій біржі і 15-тивідсоткового завищення ціни (комісійні і ризик раптового зростання вартості акцій). Надалі «Комекс» передбачає знизити вартість своїх комісійних приблизно у 3 рази. Финансовая Украина. — 1994. — 30 берез.






Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 118 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...