Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення ризиків проекту. Класифікація ризиків за ступенем ймовірності та наслідків («тигри», «алігатори», «цуценята», «кошенята»)



Ризиком нашого проекту, як і більшості проектівєнебезпека небажаних відхилень проекту від очікуваних станів в майбутньому, із розрахунку яких і приймаються рішення в даний момент.

Таблиця 9.1:

Ризики проекту

ПРОЕКТНІ РИЗИКИ ХАРАКТЕРИСТИКА РИЗИКІВ
Ризик учасників проекту Ризик свідомого або примусового невиконання учасниками своїх обов'язків (можуть бути обумовлені: недобросовісністю учасників, їх непрофесіоналізмом, відсутністю мотивів виконувати завдання).
Ризик перевищення вартості (кошторисної) проекту Причинами перевищення вартості (кошторисної) можуть бути: помилка при проектуванні, неспроможність учасників команди ефективно використовувати ресурси, зміна умов реалізації проекту.
Затримка введення проекту в дію Причинами затримки введення проекту в дію можуть бути помилки при проектуванні, нездатність учасників команди виконувати свої зобов'язання, а також затримка інформації, нестача обладнання (камера, ноутбук).
Ризик, пов'язаний з управлінням Ризик пов'язаний з недостатньою кваліфікацією учасників команди та низьким рівнем управління.
Фінансові ризики Сукупність ризиків, пов'язаних із фінансовими операціями (нестача коштів на проведення відповідного рівня зустрічей з учнями шкіл).
Форс-мажорні ризики Ризики, які важко передбачити: землетруси, пожари, страйки.

Ризик у проекті є комбінацією обмежень і невизначеності. Можна звести до мінімуму ризик в проекті шляхом або усунення обмежень (часові, що є достатньо проблематичним), або пошуку і зниження невизначеності.

Невизначеність в проекті може бути спричинена неспроможністю:

- визначити цілі проекту;

- зрозуміти, хто є зацікавленими особами цього проекту (учасники проекту, учні одинадцятих класів);

- призначення здібних учасників, які підтримуються керівником, в команду проекту;

- оцінити витрати;

- визначити кінцевих користувачів результатів проекту (учні одинадцятих класів);

- забезпечити хороші умови роботи команді проекту;

- - мотивувати учасників проекту до взаєморозуміння.

«Тигри» - висока ймовірність, вагомі наслідки. Ці ризики є небезпечними і повинні бути негайно нейтралізовані.

«Алігатори» - низька ймовірність, вагомі наслідки. Це небезпечні ризики, яких можна уникнути, якщо їх ретельно відслідковувати.

«Цуценята» - висока ймовірність, незначні наслідки. «Кошенята» - низька ймовірність, незначні наслідки.

Повна ліквідація небезпеки ризику в проекті рідко може бути досягнута, тому слід подумати про те, як найефективніше управляти ризиками, що залишаються.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 352 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...