Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Бюджет проекту



Статті видатків Очікуване фінансування від замовника, ум.од. Отримане фінансування проекту з інших джерел, ум.од. Загальна сума за статтями бюджету, ум.од.
Оплата праці      
Оренда проектору      
Матеріальне забезпечення      
Інші витрати      
Разом:      

8. Комплексна оцінка прогнозної ефективності проекту (показники ROI, PP, NPV, PI, IRR).

1. Чиста поточна вартість проекту (net present value, NPV) - це різниця між поточною вартістю грошових надходжень за проектом або інвестицій і поточною вартістю грошових виплат на отримання інвестицій.

·NPV > 0 – проект принесет прибыль инвесторам;

·NPV = 0 – увеличение объемов производства не повлияет на получение прибыли инвесторами;

·NPV < 0 – проект принесет убытки инвесторам.

NPV цього проекту = 0

2. Внутрішня норма рентабельності (IRR) або внутрішня норма прибутку розраховується на базі показника NPV, даний коефіцієнт показує максимальну вартість інвестицій, вказує на максимально допустимий відносний рівень витрат, які можуть бути асоційовані з даним проектом.
3. Індекс прибутковості інвестицій (Profitability Index, PI) показує відношення віддачі капіталу до розміру вкладеного капіталу, показник PI показує відносну прибутковість проекту або дисконтируемая вартість грошових надходжень від проекту в розрахунку на одиницю вкладень. Індекс прибутковості розраховується за формулою: PI = NPV / I, де I — вкладення.
4. Індикатор ROC - Price Rate of change (Швидкість зміни ціни). Індикатор швидкості зміни ціни (ROC) показує різницю між поточною ціною і ціною n періодів тому. Він може бути виражений або в пунктах, або у відсотках. Індикатор ROC відображає залежність між тими ж величинами, але не у вигляді різниці, а у вигляді відношення.

У цілому, дані показники не можуть показати об'єктивно показати ефективність проекту через специфіку самого проекту - фінансових інвестицій у нього не передбачалося ще на першому етапі життєвого циклу проекту





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 169 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...