Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальна характеристика підприємства



Вступ

Метою даної ознайомлювальної практики є ознайомлення із специфікою ведення бухгалтерського обліку на КП "Жовтоводськтепломережа" і описати її особливості при відображенні різного роду господарських операцій, які відбуваються протягом господарської діяльності підприємства.

Завданням даної ознайомлювальної практики є ознайомлення з об'єктами бухгалтерського обліку підприємства (господарськими засобами і джерелами господарських засобів) і господарських операцій з ними саме на практиці і дати їм теоретичне обґрунтування.

Дана робота умовно поділяється на дві частини: основна частина і додатки.

Основна частина описує особливості організації бухгалтерського обліку на КП "Жовтоводськтепломережа", ознайомлення і особливості обліку та документування основних засобів, нематеріальних активів, запасів, МШП, розрахунків з працівниками, організації витрат, формування фінансових результатів, грошових розрахунків, формування власного капіталу

Загальна характеристика підприємства

КОРОТКА ІСТОРІЯ КП "Жовтоводськтепломережа"

Комунальне підприємство "Жовтоводськтепломережа" державне Желтоводское енергетичне підприємство (ГЖЕП) створено в квітні 1996 року на базі структурного підрозділу СхідГЗК - енергослужби. ГЖЕП входить в структуру Держкоматому Україні як самостійне підприємство.

ГЖЕП - єдине джерело централізованого теплопостачання м. Жовті Води.

Основним завданням ГЖЕП є забезпечення промислових об'єктів та житлового масиву міста теплоенергією і хімочіщенной водою.

До 1954 року житловий масив м. Жовті Води забезпечувався теплом декількома вбудованими в будинках котельнями. У 1954р. вводиться в експлуатацію котельня, в якій встановлюються 6 парових котлів типу ДКВ і 4 паровозних котла сумарною продуктивністю 54 т пари на годину.

Зростання міста та промислових підприємств зажадали подальшого розвитку енергетичної бази. Для цих цілей проектується і в травні 1954 року розпочинається будівництво теплової електричної станції потужністю 24 МВт.

Роботи виконувалися будівельниками колишнього IV стройрайона, керували яким у той час Другарян Я.А. і Ненахов А.Т. Безпосереднє керівництво велося виконробами Семеновим Е.Н. і Даніельсен І.П. Монтаж основного технологічного обладнання виконувався ділянкою тресту «Енергоспецмонтаж» на чолі з виконробом Семеновим Г.Г.

Хороша організація робіт, високі ділові якості керівників будови та продуктивну працю будівельних бригад дозволили вже в серпні 1957 року прийняти в тимчасову експлуатацію електропристрої ТЕЦ, такі як ОРУ-35 кВ, ГРУ-6 кВ, кру-6 кВ, один трансформатор власних потреб і РУСР -0,4 кВ.

До цього часу під керівництвом директора ТЕЦ Линцер А.С. та головного інженера Щепетильникова В.А. починає формуватися колектив споруджуваної електростанції. Призначаються начальники цехів: котельного - Мозговий Ю.П., турбінного - Вол В.Б., електроцеху - Щепачев В.К., хімводоочищення - Седашев К.А., енерголабораторіі - Брянцев Г.В., ПТБ - Мележик А.П.

У липні 1957 року під керівництвом Щепетильникова В.А. 24 людини з числа експлуатаційного персоналу проходить навчання і виробничу практику на діючій ТЕЦ Херсонського бавовняного комбінату, чотири людини дублюються на робочих місцях машиністів котлів КРЕС-1. Розпорядженням заступника директора Гольмана С.П. на підприємстві організовані курси підготовки апаратників і лаборантів хімводоочищення.

У вересні 1957 року комісією у складі Линцер А.С., Мележика А.П., Мозгового Ю.П., Яблокова Ю.А. після врізання на ТЕЦ, промивки і випробувань на розрахункову температуру були прийняті в експлуатацію теплові мережі ТЕЦ, а розпорядженням директора ТЕЦ № 261 від 3 жовтня 1957 для поліпшення керівництва роботою змінного персоналу, а також більш оперативного вирішення питань, пов'язаних з поєднанням будівельних і монтажних робіт, були розподілені по змінах згідно із затвердженим графіком з 00 годин 4 жовтня 1957 чергові інженери ТЕЦ. Черговим інженерам був підпорядкований в оперативному відношенні персонал відповідних змін хімічного, електричного та котелень цехів, а також поставлено в обов'язок стежити за роботою діючого устаткування і підлеглого персоналу.

У жовтні 1957 року розтоплений і введений в тимчасову експлуатацію паровий енергетичний котел типу ЦКТІ-75-39Ф ст. № 1

14 червня 1958 включений в мережу з навантаженням 9,5 - 10 МВт турбогенератор № 1 і після комплексного 72-х годинного випробування 17.06.58 р. комісією, до складу якої входили Линцер А.С., Щепетільники В.А., Мозговий Ю.П., Мележик А.П., Вол В.Б., Щепачев В.К., Захаров А.В. та ін була прийнята в експлуатацію I чергу ТЕЦ (енергетичні котли ст. № 1 та ст. № 2, турбогенератор ст. № 1, бойлерна група № 1, РОУ, топлівоподача, відкритий склад вугілля, розвантажувальне господарство, мазутонасосні, хімводоочистки, багерні насосна, золовідвал, ГЩУ, ВРП-35 кВ).

Друга черга ТЕЦ (енергетичні котли ЦКТІ-75-39Ф ст. № 3 і ст. № 4, турбогенератор ст. № 2, живильні Турбонасоси, бойлерна група № 2, мережеві насоси № 3 і № 4 та ін) були прийняті в експлуатацію 10 квітня 1959 комісією, до складу якої входили Хапугін М.М., Щепетільники В.А., Мозговий Ю.П., Донцов М.І., Брянцев Г.В.

Після введення в експлуатацію II черги встановлена ​​потужність ТЕЦ склала:

- Електрична - 24 МВт,

- Теплова - 192 Гкал.

Річний відпустку тепла в 1959 році склав 282,4 тис. Гкал.

1960 рік. Колектив ТЕЦ стає одним з передових підрозділів Східного гірничо-збагачувального комбінату. Широкий розмах отримує соціалістичне змагання. Кращі з кращих стають ударниками комуністичної праці, а в 1961 році колективу ТЕЦ першого на підприємстві присвоюється високе звання «Колектив комуністичної праці».

17 березня 1966 генераторами ТЕЦ вироблено перший мільярд кіловат-годин електроенергії, а вироблення тепла в тому році склала 444 500 Гкал.

Протягом 1964-1966 рр.. на ТЕЦ проведено реконструкцію 4-х котлоагрегатів типу ЦКТІ-75-39Ф із збільшенням їх продуктивності до 90 т пари на годину, що дозволило збільшити теплову потужність ТЕЦ до 230 Гкал.

Постійне зростання теплових навантажень вимагав подальшого розширення та реконструкції ТЕЦ, які були розпочаті в 1971р. і завершені в 1974 р. Встановлена ​​потужність ТЕЦ склала:

- Електрична - 30 МВт;

- Теплова - 310 Гкал.

Річний відпустку тепла в 1974 році склав 658,6 тис. Гкал.

В даний час (після розширення та реконструкції ТЕЦ в 1978-1985рр.) Теплопостачання міста Жовті Води і промислових підприємств здійснюється від ГЖЕП з встановленою електричною потужністю 30 МВт, що розташовується - 16 МВт, а також

з встановленою тепловою потужністю 684,4 Гкал / год, що розташовується - 536,8 Гкал / год.

Зниження встановленої електричної потужності пояснюється виведенням з роботи турбіни ст. № 3 через відсутність фінансів на придбання запасних частин, а також зносом проточної частини парових турбін ст. № № 1,2.

Зниження встановленої теплової потужності пояснюється фізичним зносом обладнання та неможливістю проведення капітальних ремонтів в необхідних обсягах.

Максимальний відпустку теплоенергії споживачам в зимовий період становить 251,3 Гкал / год, у тому числі:

- З парою зовнішнім споживачам - 57,6 Гкал / год;

- На опалення - 169,2 Гкал / год;

- На гаряче водопостачання - 24,5 Гкал / год.

Основним паливом для енергетичних і водогрійних котлів є природний газ.

Резервним паливом є:

- Для котлів ЦКТІ-75-39Ф - вугілля марки ГСШ і мазут марки М-40 або М-100;

- Для котлів ПТВМ-100 - мазут марки М-40 або М-100.

На ТЕЦ є хімводоочищення. Для приготування живильної води для парових котлів є II-х ступеневу Na-катіонірованіе з попередньої очистки продуктивністю 180 т / год і знесолюючої

установка (4 Н-катіонітових і 4 ОН-катіонітових фільтра) продуктивністю 100 т / год. Для покриття втрат в тепловій мережі з відкритим водорозбором встановлено 8 Н-катіонітових фільтрів і 6 H-Na-катіонітових фільтрів продуктивністю 400 т / год.

В схему підживлення включені баки-акумулятори ємністю по 400 куб.м - 5 шт., 700 куб.м - 2 шт. Виконано будівництво 2-х баків-акумуляторів ємністю по 1000 куб. м кожен.

З метою удосконалення водопідготовки та зменшення кількості промивних вод Харківським інститутом "Сантехпроект" виконаний проект реконструкції існуючої ХВО. На даний момент виконано 5% будівельного об'єму робіт.

Ведуться будівельні роботи по розширенню деаераторної етажерки. На даний момент виконано 45% будівельно-монтажних робіт.

Пароснабжения споживачів здійснюється по паропроводах Ду = 400 мм, Ду = 350 мм, Ду = 370 мм, Ду = 250 мм.

Мазутне господарство складається з приймально-зливного пристрою на 5 залізничних цистерн, мазутохраніліща з 4-х наземних металевих резервуарів ємністю по 3000 куб. м кожен і мазутонасосних.

Вугільне господарство складається з відкритого складу вугілля ємністю 60000т з розвантажувальної естакадою на 5 залізничних вагонів, закритого складу вугілля ємністю 1600 т з тепляків на 5 залізничних вагонів та обладнання паливоподачі.

ТЕЦ має адміністративно-господарську та диспетчерський зв'язок, а також охоронну сигналізацію.

Подача технічної води на ТЕЦ здійснюється за двома трубопроводами діаметром 400 мм, питна вода подається за трьома вводам.

Оплата праці працівників ГЖЕП визначається за результатами їхньої праці. Вона складається з основної, додаткової та інших заохочувальних та компенсаційних виплат.

Основна зарплата визначається тарифними ставками та посадовими окладами, а також надбавками і доплатами у розмірах, передбачених чинним законодавством та наказами по ГЖЕП.

Додаткова зарплата встановлюється у вигляді премії, винагород та інших заохочувальних та компенсаційних виплат.

Основна форма оплати праці - почасово-преміальна.

Преміювання працівників за результати виробничої діяльності проводиться відповідно до Преміальним становищем.

Протягом з 01.04.. 96г. по 01.01.97г. було переглянуто Преміальне положення. Максимальний відсоток премії збільшився з 25% до 50%, а для працівників котельного цеху та турбінного відділення з 30% до 60%.

Оплата за роботу в багатозмінному режимі, в нічну зміну встановлена ​​в розмірі 40% годинної тарифної ставки, посадового окладу за кожну годину роботи в цій зміні, 20%, відповідно, у вечірню зміну.

Винагорода за вислугу років виплачується згідно з Положенням в розмірі 20% основного тарифу або окладу щомісяця працівникам, які пропрацювали на підприємстві більше року.

За рахунок прибутку підприємства виробляються одноразові виплати у вигляді матеріальної допомоги.. За рахунок прибутку підприємства проводиться щомісячна виплата грошової компенсації за споживану електричну і теплову енергію працівникам ГЖЕП в розмірі 10 грн.

Кваліфікаційна структура:

- Робітники, зайняті кваліфікованою працею - 311 чол.;

- Робітники, зайняті малокваліфіковану працю і некваліфікованою працею - 42 чол., В тому числі:

- На вантажно-розвантажувальних роботах - 4 чол.;

- На підсобних роботах - 38 чол.

Середній розряд робіт - 5,6.

Середній розряд робітників - 5,3.

Із загальної чисельності робітники мають:

вища освіта 13 чол.;

незакінчена вища 1 чол.;

середня спеціальна 55 чол.;

середнє 258 чол.;

неповну середню 22 чол.

Із загальної чисельності керівники, спеціалісти і службовці мають:

вища освіта 57 чол.;

середня спеціальна 21 чол.;

середнє 4 чол.

Молодих робітників у віці до 30 років, не мають середньої освіти - 2 чол.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 284 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...