Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Створення світу



Третій розряд для чижиків

ОСНОВИ ПРАВОСЛАВНОЇ ВІРИ

Створення світу

Бог створив світ за шість днів.

І

«Напочатку було Слово, і Слово було в Бога, і Слово було Бог. Воно було в Бога. Все через Нього почало бути». «І сказав Бог: „Хай станеться світло!“ І сталося світло». День перший.

II

На другий день Бог сказав, і утворилася вода вгорі, ця вода називається хмарами. Потім Він створив і воду внизу. Повсюди можна було бачити воду. Тоді Бог наповнив весь простір повітрям.

III

На третій день за словом Бога з'явилася суша з-під води; вся вода зібралася в глибокі місця, утворені для цього Богом. «І назвав Бог суходіл землею, а згромадження вод назвав морями».

Море завжди перебуває в русі, але ніколи не може перейти воно далі того місця, яким його обмежив Бог. «Я показав йому мої межі... і сказав: Аж досі ти дійдеш і не далі». Бог звелів, і земля вродила траву. Виросли зілля, трава, дерева, квіти.

IV

На четвертий день Бог сказав, і з'явилося сонце, місяць і зірки. Бог повелів сонцю сходити кожного ранку і заходити щовечора... «Сонце знає свій захід». За велінням Божим місяць і зорі світять вночі, так що і вночі ніколи не буває зовсім темно. Зірок на небі так багато, що ми не в змозі навіть підрахувати.

V

На п'ятий день Бог почав творити живі істоти. Він сказав, і води наповнились рибою, на деревах і в повітрі з'явились птахи.

VI

На шостий день, за словом Божим, з'явилися на землі тварини: вівці, корови, коні і всякого роду звірі повиходили із землі; з'явилися також бджоли, мурахи, черв'яки. Після цього Бог створив людину. Бог сказав: «Створимо людину за Нашим образом і подобою». Бог створив тіло людини із пороху земного, і вдихнув в ніздрі його живе дихання. Людина отримала душу і тіло. Людині була дана таким чином здатність пізнавати Бога. Потім Бог послав чоловікові міцний сон, взяв його ребро і перетворив те ребро на жінку. Всіх створених тварин (істот) Бог віддав для піклування Адамові і Єві. Він благословив їх, поселивши в саду Едемському, і доручив Адамові стерегти рай. Коли Бог закінчив усі справи Свої, Він побачив, що все, що Він зробив, було дуже гарним. Він був задоволений тим, що Він створив. Усе було прекрасним. Світло було яскравим, повітря було наповнене пахощами, сяйво сонця і місяця переповнювало небеса, птахи і звірі, і всі живі істоти були здоровими й щасливими, але щасливішими від усіх були Адам та Єва, тому що вони могли думати про Бога і славити Його.

VII

Тиждень, як вам відомо, має сім днів. На сьомий день Бог не творив нічого. Він спочив від усіх Своїх справ у цей день і Сьомий день назвав Своїм днем, тому що в цей день Він заспокоївся від усіх справ Своїх.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 281 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...