Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розведення багаття допоміжними засобами



Без багаття складно собі уявити похід. Для організації багаття необхідно вибрати місце, заготовити підпал і дрова, потім розпалити його, підтримувати і врешті правильно загасити.

Вибір палива дуже важливий для багаття. Сухі дрова дерев листяних порід не дають диму, а деревина живої берези занадто вологий. Сухий невеликий хмиз дає сильне полум'я, але повністю вигорає за пару хвилин. Дрова з дуба та граба дадуть хороший жар, багаття з такого хмизу може горіти близько двох годин, це відмінний варіант для приготування їжі.

Також як паливо можна використовувати сухий послід тварин, торф або викинуту на берег водойми висохлу деревину.

Існує кілька основних видів багаття:

 "Курінь"

 "Криниця"

 "Тайговий багаття"

 "Нодья"

Перед тим як розводити багаття, потрібно вибрати для нього місце, бажано укрите від вітру, дощу, віддалене від наметів, водойм і коренів дерев. Для швидкого та якісного розпалювання багаття необхідна розпалювання - легкозаймисті матеріали. Це може бути сухий мох, очерет, смолисті тріски, кора хвойних дерев або спеціальні рідини на основі парафінів.

Звичайно ж, для вогнища необхідні сірники. Але якщо сірників немає або вони розмокнули, то можна обійтися і без них. Щоб розпалити багаття без сірників, можна використовувати кресало і кремінь, їм може послужити твердий камінь. Для цього необхідно бити каменем про сталевий брусок або ніж, а коли іскра потрапить на труть - потрібно на нього постійно дути і якщо все зроблено вірно, то обов'язково з'явиться вогонь. У сонячну погоду добути вогонь можна за допомогою лінзи від окулярів та інших скелець. Або резвесті вогнище без сірників можна за допомогою тертя, способом для самих терплячих. Спочатку, при нестерпному добуванні вогню без сірників, слід підпалити труть (подрібнену листя, кору, мох, пух або вату).





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 184 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...