Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ситуація для аналізу. Випускниця факультету міжнародних економічних відносин ВНЗ отримала добрі знання з міжнародної економіки



Випускниця факультету міжнародних економічних відносин ВНЗ отримала добрі знання з міжнародної економіки, права, економіки підприємства, менеджменту та інших навчальних дисциплін, освоїла персональний комп'ютер, досконало оволоділа англійською мовою.

Отримавши диплом, вона спробувала пройти конкурсний відбір для роботи у спільному підприємстві, що спеціалізується на виготовленні верхнього одягу. Успішно подолавши випробування, була зарахована на посаду секретаря-референта президента компанії, а за його відсутності — оперативно підпорядковувалася віце-президенту.

З посадовою інструкцією секретаря-референта нову працівницю не ознайомили, тільки в усній співбесіді виклали її основні обов'язки: реферування й переклад з української на англійську мову нормативних та інших матеріалів, що стосуються діяльності компанії і попередньо відібрані іншими службами менеджменту, синхронний переклад. Запропонована заробітна плата цілком її влаштовувала.

За перші півроку в компанії пересвідчилися у високій кваліфікації дівчини, здатності вносити елемент індивідуального економіко-право-вого бачення проблематики. Це відзначив президент компанії і підвищив їй заробітну плату.

Виробниче середовище працівників менеджменту 473

Звикнувши інтенсивно працювати у навчальному закладі, дівчина інколи нудьгувала без роботи, оскільки поточні справи здебільшого не вимагали зусиль протягом повного робочого дня.

Якось їй запропонували участь у проекті іншої фірми у ролі керівника одного з його підрозділів. Керівництво проектом давало змогу працівниці виявити не тільки знання англійської, а й інших навчальних дисциплін. Спрацьовував і матеріальний стимул.

Президент компанії, в якій вона працювала, дозволив сумісництво на умовах гнучкого графіка. Однак через деякий час своє невдоволення став проявляти віце-президент, мотивуючи це тим, що праця на стороні унеможливлює поєднання її з основною роботою, знижує її зацікавленість й ентузіазм, що суперечить принципам компанії.

Ситуація загострилася після такого випадку. Коли дівчина перебувала поза межами компанії, їй зателефонували і передали розпорядження віце-президента бути присутньою на банкеті перекладачем. Після банкету вона стала думати про зміну місця роботи. Участь у проекті показала, що її фаховий і творчий потенціал не використовуються у цій компанії. Жорстке керівництво з боку віце-президента, намагання звести роль працівниці тільки до функцій перекладача наочно свідчили про це.

*#*

1. Яку помилку допустило керівництво компанії при прийомі дівчини на роботу?

2. Чи потребує дозвіл на гнучкий графік праці уточнення основних посадових обов'язків працівника?

3. Які обставини стимулюють високу задоволеність працівника своєю роботою, а які дестимулюють?

4. Яке рішення прийме дівчина щодо подальшої своєї роботи?





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 125 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...