Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Висновки. 1. Організація управлінської праці охоплює порядок, правила службової поведінки працівників управління



1. Організація управлінської праці охоплює порядок, правила службової поведінки працівників управління, спрямовані на виконання поточних та перспективних завдань керівниками, фахівцями та іншими працівниками відповідно до посадових інструкцій та положень про структурні підрозділи. Раціональна організація праці в менеджменті підвищує її ефективність. Основою її є поділ і кооперація праці.

2. У зв'язку із збільшенням обсягів оброблюваної у процесі менеджменту інформації, широким застосуванням засобів механізації й автоматизації робіт виникають нові управлінські професії, поглиблюється поділ, кооперація та спеціалізація праці. Усе це потребує відповідної організації робочих місць, їх планування, обладнання, створення оптимальних умов для праці управлінців. Робочі місця працівників менеджменту необхідно облаштовувати з урахуванням кваліфікаційних, ^Формаційних, економічних, ергономічних, гігієнічних, естетичних, технічних та організаційних вимог до них.

3. Підвищенню ефективності управлінської праці сприяє вдосконалення робочого середовища загалом: дотримання наукових рекомендацій щодо освітлення, температурного режиму та рівня шуму в конторських приміщеннях, їх естетичного оформлення, механізації й автоматиза-Ч»' процесів оброблення інформації, регламентування управлінської праці.

Організація праці в менеджменті

Запитання.Завдання

1. Як розрахувати економічну ефективність від раціоналізації організації управлінської праці?

2. Які форми поділу праці застосовують в управлінні?

3. Охарактеризуйте поняття «кооперація праці в менеджменті».

4. Які форми кооперації праці застосовують у менеджменті організації?

5. На чому грунтується типізація робочих місць працівників менеджменту організації?

6. Охарактеризуйте структурні складові положення про структурний підрозділ менеджменту організації та складові посадової інструкції працівника менеджменту організації.

7. Порівняйте переваги й недоліки різних типів планування службових приміщень для працівників менеджменту організацій.

8. Визначте основні вимоги до виробничого середовища працівників менеджменту.

9. Як класифікують засоби механізації й автоматизації управлінських робіт?

10. Чи не призводить до бюрократизації процесів менеджменту дотримання правил організації праці в менеджменті?

11. В організації 10 працівників менеджменту. Як би ви розподілили між ними обов'язки, керуючись загальними функціями менеджменту? Чи є у цьому потреба?

12. Як би ви структурували положення про структурний підрозділ апарату менеджменту? Посадову інструкцію працівника менеджменту?





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 138 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...