Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зміст кошторисно-бюджетного фінансув соц.ї сфери в У



Виділення коштів з бюджету на утримання соц.ї сфери здійснюється через кошторисно-бюджетне фінансування. Кошторис є основним плановим документом бюджетної установи, який надає повноваження бюджетній установі щодо отримання доходів і здійснення видатків, визначає обсяг і спрямування коштів для виконання установою своїх функцій та досягнення цілей, визначених на рік відповідно до бюджетних призначень. Кошторис витрат складають згідно з формами, розробленими Міністерством фінансів У. для окремих типів установ.Кошторис складається з трьох частин.У 1 частині зазначається:1) назва та адреса установи;2) бюджет, з якого здійснюється фінансування;3) зведені витрати за статтями кошторису.

У 2 — оперативно-сітьові показники установи.

У 3 частині — розрахунки за окремими статтями.

Кошторис бюджетної установи включає такі статті:заробітна плата;нарахування на заробітну плату;канцелярські та господ витрати;відрядження та службові роз’їзди; витрати учбові, на виробничу практику учнів;науково-дослідні роботи;придбання книг для бібліотек;стипендії;витрати на харчування;придбання медикаментів і перев’язувальних засобів;придбання обладнання й інвентарю;капітальний ремонт будівель і споруд;інші витрати.

Кошторис має дві складові: загальний фонд,який містить обсяг надходжень із загального фонду бюджету та розподіл видатків за повною економічною класифікацією на виконання бюджетною установою своїх функцій; спеціальний фонд, який містить обсяг надходжень зі спеціального фонду бюджету на конкретну мету та їх розподіл за повною економічною класифікацією на здійснення відповідних видатків згідно з законодавством, а також на реалізацію пріоритетних заходів, пов’язаних із виконанням установою основних функцій.

Кошторисному фінансуванню підлягають тізаклади, які не мають реальних можливостей самостійно заробляти гроші й послуги яких повинні мати доступний характер, — бібліотеки, музеї, виставки, заповідники, палаци і будинки культури.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 200 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...