Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Міжбюджетні трансферти ек інструменти міжбюджет відносин в У



Під міжбюджетними трансфертами розуміється безоплатне та безповоротне передавання коштів з одного бюджету до іншого. З Державного бюджету У. місцевим бюджетам можуть надаватися такі види міжбюджетних трансфертів: 1)дотація вирівнювання бюджету АРК, обласним бюджетам, бюджетам міст Києва та Севастополя, районним бюджетам і бюджетам міст республіканського, АРК та міст обласного значення; 2)субвенція на здійснення програм соц.го захисту; 3)субвенція на компенсацію втрат доходів бюджетів місцевого самоврядування на виконання власних повноважень унаслідок надання пільг, встановлених державою; 4)субвенція на виконання інвестиційних проектів; 5)інші субвенції.

Міжбюджетні трансферти між місцевими бюджетами різних рівнів можуть включати: 1)дотації вирівнювання; 2)субвенції на утримання об’єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків діяльності об’єктів спільного користування; 3) субвенції на виконання власних повноважень територіальних громад сіл, селищ, міст та їх об’єднань; 4)субвенції на виконання інвестиційних проектів;5) інші субвенції. Під дотацією вирівнювання розуміється міжбюджетний трансферт на вирівнювання дохідної спроможності бюджету, який його отримує. Субвенція — це міжбюджетний трансферт для використання на певну мету в порядку, визначеному тим органом, який прийняв рішення про її надання. Функціонування механізму міжбюджетних трансфертів ґрунтується на використанні фінансових нормативів бюджетної забезпеченості та коригувальних коеф. до них.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 252 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...