Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 11. Основи дистанційної освіти (навчання) як компонента системи неперервної освіти



Передумови виникнення дистанційного навчання. Сутність і функції дистанційного навчання. Дистанційне навчання як індивідуалізований процес передання і засвоєння знань, умінь, навичок і способів пізнавальної діяльності людини, який відбувається за опосередкованої взаємодії віддалених один від одного учасників навчання у спеціалізованому середовищі, яке створене на основі сучасних психолого-педагогічних та інформаційно-комунікаційних технологій. Психолого-педагогічні технології дистанційного навчання. Інформаційно-комунікаційні технології дистанційного навчання. Електронна пошта. чат, відеоконференцзв'язок тощо. Спеціалізовані системи (платформи) дистанційного навчання.

Центри організації дистанційного навчання. Учасниками навчального процесу, що відбувається за дистанційною формою навчання, Види занять при дистанційному навчання та їх специфіка. Засоби в дистанційному навчанні: дистанційні курси, електронні підручники, посібники. Особливості їх розробки та використання. Кадрове забезпечення дистанційного навчання. Перспективи розвитку дистанційного навчання та його місце в системі неперервної освіти. [5]; [13]; [22]; [26]; [29]; [30];[50]

ТЕМА 12. Андрагогічні підходи у системі неперервної освіти.

Поняття про андрагогіку як науку про навчання й освіту дорослих. Принципи андрагогіки. Життєвої і професійної перспективи; самостійності; використання життєвого досвіду, як джерела знань; орієнтації на навчання – вирішення проблем в ході навчання, а не навчання для вивчення предмету; мотивації навчання через застосування отриманих знань; готовності до навчання – визначення завдань по розвитку особистості й оволодіння соціальними ролями; постійного особистісного розвитку; включення в діяльність; практичної спрямованості; відповідності ринку праці. Відмінності андрагогічної та педагогічної систем навчання. Форми та методи андрагогічного навчання.

[1]; [4]; [5]; [9]; [10]; [13]; [14]; [18]; [5]; [30]; [32];





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 249 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...