Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розрахунок комбінованої шліцьової протяжки



За основу методичних вказівок по проектуванню комбінованої шліцьової протяжки взято методики, що наведені в методичній та учбовій літературі [3, 4, 5 ].

Залежно від виду оброблюваної поверхні протяжки можна розділити на дві великі групи – протяжки для внутрішнього протягування (для отворів) і протяжки для зовнішнього протягування (для обробки відкритих поверхонь різних конфігурацій). Розрахунок перших протяжок є найзагальнішим, розрахунок других принципово такий же, за винятком розрахунку на міцність, який для зовнішніх протяжок не виконується. Найбільшого поширення набули протяжки для отворів, оскільки їх обробка технічно важча, ніж обробка відкритих поверхонь, а протяжки дозволяють вирішити її порівняно просто. Прикладом може служити протягування шліцьового отвору комбінованою шліцьовою протяжкою, коли за один хід протяжки одержується готовий шліцьовий отвір.

Виходячи із спільності розрахунку протяжок для отворів і найбільшого розповсюдження їх, в даних методичних вказівках приводиться розрахунок комбінованої протяжки для обробки шліцьового отвору. Вона по суті складається з циліндричної і гранної (фасочні зубці) протяжок і її розрахунок дає уявлення про розрахунок протяжок для найбільш поширених видів отворів.

Початковими даними для проектування протяжки є розміри отвору з допусками, його шорсткість, довжина і матеріал деталі, що протягується. Крім того, необхідно знати розміри отвору, одержані попередньою обробкою. Якщо це невідомо, то припуск під протягування визначається при

розрахунку протяжки.

Розрахунок комбінованої шліцьової протяжки виконують по наступній схемі.





Дата публикования: 2015-04-09; Прочитано: 306 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...