Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Теоретична частина. Обсяг теоретичної частини – 10-15 сторінок



Обсяг теоретичної частини – 10-15 сторінок.

Тема теоретичної частини курсової роботи обирається за відповідним варіантом.

1. Історія становлення системи оподаткування. Економічна природа податків. Соціально-економічна сутність податків. Характерні ознаки, функції податків. Податкове законодавство України.

2. Класифікація податків, їх ознаки. Прямі податки. Непрямі податки. Види податкових ставок. Методи встановлення податкових ставок. Характеристика елементів податку. Сфера дії Податкового кодексу України.

3. Основні положення податкової системи згідно Податкового Кодексу України. Елементи системи оподаткування. Наукові основи побудови податкової системи. Принципи і функції податкової системи.

4. Податкова політика в Україні. Співвідношення податкового законодавства з іншими законодавчими актами. Інформаційно-аналітичне забезпечення діяльності органів державної податкової служби.

5. Платники податків і інших обов’язкових платежів, об’єкти оподаткування, ставки податків. Загальні положення щодо обліку платників податків Види податків, зборів і інших обов’язкових платежів, які оплачуються на території України. Представники платників податків Права і обов’язки платників податків і зборів.

6. Призначення Державного бюджету. Державний бюджет України на поточний рік. Проблеми формування бюджету. Основні джерела находження коштів до бюджету. Визначення сум податкових та грошових зобов’язань. Основні напрямки витрат коштів бюджету.

7. Податковий контроль. Визначення податкового контролю та повноваження органів державної влади щодо його здійснення. Способи здійснення податкового контролю.

8. Порядок застосування міжнародного договору України про уникнення подвійного оподаткування стосовно повного або часткового звільнення від оподаткування доходів нерезидентів із джерелом їх походження з України.

9. Сутність податку на додану вартість, його місце в системі непрямого оподаткування, переваги та недоліки, призначення податку на додану вартість згідно розділу V Податкового кодексу України. Платники ПДВ Визначення об’єкта оподаткування.

10. Порядок визначення суми податку на додану вартість, що підлягає сплаті до бюджету або відшкодуванню з бюджету. Поняття і порядок визначення податкового зобов'язання і податкового кредиту. Відповідальність платників ПДВ за правильність нарахування і своєчасність сплати податку до бюджету та контроль податкових органів.

11. Сутність і призначення акцизного податку, його недоліки і переваги згідно розділу VІ Податкового кодексу України. Платники податку, об'єкт та база оподаткування для вітчизняних та імпортних товарів. Відповідальність платників акцизного збору за правильність нарахування і своєчасність сплати акцизного збору до бюджету та контроль податкових органів.

12. Сутність податку на прибуток. згідно розділу ІІІ Податкового кодексу України. Платники і ставки податку на прибуток. Об’єкт оподаткування. Порядок визначення доходів і витрат та їх склад. Об’єкти амортизації. Оподаткування операцій особливого виду.

13. Правила ведення податкового обліку з податку на прибуток. Відповідальність платників податку на прибуток за правильність нарахування і своєчасність сплати податку до бюджету та контроль податкових органів.

14. Необхідність справляння податку з доходів фізичних осіб (ПДФО), його роль і принципи організації згідно розділу ІV Податкового кодексу України. Платники податку, об’єкт і база оподаткування.

15. Податкові соціальні пільги та податкові знижки. Порядок отримання податкової знижки та перелік витрат, які платник має право включити до податкової знижки. Податкові соціальні пільги та умови, за яких вони застосовуються. Види пільг та порядок їх застосування.

16. Оподаткування доходів, отриманих фізичною особою – підприємцем від впровадження господарської діяльності, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування. Міра відповідальності за правильність ведення обліку, своєчасність сплати податків, звітність і контроль за стягуванням податків.

17. Сутність і структура системи соціального страхування. Цільове призначення фондів соціального страхування. Сутність єдиного соціального внеску (ЄСВ) згідно Закону України від 08.07.2010 р. № 2464-VІ як консолідованого страхового внеску, збір якого здійснюється до системи загальнообов'язкового державного соціального страхування Відповідальність платників зборів за правильність нарахування і своєчасність сплати та контроль цільових органів.

18. Плата за землю. Призначення платежу, платники, об’єкт оподаткування, ставки та порядок визначення суми податку і їх сплату до бюджету. Відповідальність платників податку за правильність нарахування і своєчасність сплати та контроль податкових органів.

19. Особливості запровадження спрощеної системи оподаткування суб’єктів малого підприємництва в Україні згідно розділу XIV, глави 1 Податкового кодексу. Сутність єдиного податку. Порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування, ставки єдиного податку. Ведення обліку і складення звітності Відповідальність платників єдиного податку за правильність нарахування і своєчасність сплати податку до бюджету та контроль податкових органів.

20. Сутність фіксованого сільськогосподарського податку згідно розділу XIV, глави 2 Податкового кодексу України. Платники податку. Об’єкт і база оподаткування, ставки податку. Порядок нарахування, подання звітності та строки сплати податку. Правила ведення податкового обліку. Відповідальність платників податку за правильність нарахування і своєчасність сплати податку до бюджету та контроль податкових органів.

21. Сутність збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності згідно розділу XIV, глави 4 Податкового кодексу України. Платники збору, об’єкт оподаткування збором, ставки збору, порядок обчислення та сплати. Контроль та відповідальність платників.

22. Сутність рентної плата за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України згідно розділу ІX Податкового кодексу України. Платники платежів, об’єкти оподаткування, ставки платежів. Порядок обчислення податкових зобов’язань та строки сплати. Контроль та відповідальність платників.

23. Сутність рентної плата за нафту, природний газ і газовий конденсат, що видобуваються в Україні згідно розділу X Податкового кодексу України. Платники платежів, об’єкти оподаткування, ставки платежів. Порядок обчислення податкових зобов’язань та строки сплати. Контроль та відповідальність платників.

24. Плата за користування надрами. Сутність плати згідно розділу XІ Податкового кодексу України. Платники платежів, об’єкти оподаткування, ставки платежів. Порядок обчислення податкових зобов’язань та строки сплати. Контроль та відповідальність платників.

25. Сутність збору за першу реєстрацію транспортного засобу згідно розділу VІІ Податкового кодексу. Платники і ставки податків і зборів, об’єкти і бази оподаткування. Податковий період. Порядок обчислення суми податків. Порядок і строки сплати податків і зборів. Контроль та відповідальність платників.

26. Сутність екологічного податку згідно розділу VІІІ Податкового кодексу. Платники і ставки податків і зборів, об’єкти і бази оподаткування. Податковий період. Порядок обчислення суми податків. Порядок і строки сплати податків і зборів. Контроль та відповідальність платників.

27. Сутність збору за користування радіочастотним ресурсом України згідно розділу ХV Податкового кодексу. Платники і ставки податків і зборів, об’єкти і бази оподаткування. Податковий період. Порядок обчислення суми податків. Порядок і строки сплати податків і зборів. Контроль та відповідальність платників.

28. Сутність збору за спеціальне ви користування води згідно розділу ХVІ Податкового кодексу. Платники і ставки податків і зборів, об’єкти і бази оподаткування. Податковий період. Порядок обчислення суми податків. Порядок і строки сплати податків і зборів. Контроль та відповідальність платників.

29. Сутність збору за спеціальне ви користування лісових ресурсів згідно розділу ХVІІ Податкового кодексу. Платники і ставки податків і зборів, об’єкти і бази оподаткування. Податковий період. Порядок обчислення суми податків. Порядок і строки сплати податків і зборів. Контроль та відповідальність платників.

30. Сутність і види місцевих податків. Джерела обкладання податків в міський бюджет. Платники і ставки податків, об’єкти і бази оподаткування. Податковий період. Порядок обчислення суми податків. Порядок і строки сплати податків. Контроль та відповідальність платників.





Дата публикования: 2015-04-09; Прочитано: 209 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...