Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розвідувальні ознаки ракетних комплексів



Системи високоточної зброї складають комплекси, які об’єднують засоби: розвідки; управління зброєю і поразки, призначені для нанесення масованих ударів боєприпасами, які управляються (в тому числі і самонаводимо) по окремим одиночним або груповим об’єктам на великій віддалі (100 і більше км) і спроможні вражати цілі з імовірністю понад 0,5.

Ці компоненти зведені в так називаємі розвідувально-ударні комплекси (РУК), які знаходяться в розпоряджені командирів армійських корпусів і дивізій.

Розрахункові можливості таких комплексів дозволяють вражати одним боєприпасам (ракетою) об’єкт типу “танкова рота” на віддалі до 150 км від лінії бойового зіткнення з нанесенням їй поразки до 80%.

Розвідувальній компонент РУК становлять, як правило, мобільні радіолокаційні станції, розміщені на повітряних носіях (літаках, вертольотах, безпілотних літальних апаратах), а також системи розвідки типу “Рембасс”, “файрфандер” та ін.

Управління системами високоточної зброї здійснюється із наземних мобільних центрів управління (НМЦУ), які можуть розміщатися як на базі пунктів управління військами (КП дивізії, КП армійського корпусу), так і розташовуватись самостійно.

НМЦУ звичайно включає засоби зв’язку, навігації, автоматизованої обробки інформації (обчислювальні комплекси) і транспортні засоби (автомобілі, БТР, вертольоти). Розташовуються НМЦУ в схованих місцях, які забезпечують добре маскування і можливість активного використання засобів зв’язку, в тому числі радіорелейних і ультракороткохвильових, подалі від залізних доріг і ліній електропередач. Віддалення НМЦУ від переднього краю може скласти 40-100 км.

Характерною ознакою НМЦУ є наявність засобів для зв’язку з авіацією в повітрі, які мають конусні антени Обов’язковим буде наявність радіорелейних і тропосферних засобів зв’язку, які мають параболічні антени.

Всього на НМЦУ може бути від 3 до 5 радіостанцій, 3-6 Кдм, в тому числі і з засобами обробки інформації, 5-10 інших машин.

Антени засобів зв’язку, які застосовуються на об’єктах ядерної і високоточної зброї.

Поблизу НМЦУ обладнується вертольотний майданчик.

Характерною ознакою КНЦУ є наявність на ньому особового складу різноманітних родів військ: авіації, піхоти, артилерії, зв’язку, ракетних військ.





Дата публикования: 2015-04-09; Прочитано: 334 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...