Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Охорона підрозділів та частин ракетної зброї при їх пересуванні та занятті ними позиційних районів, стартових позицій



Охорона НМЦУ може здійснюватися підрозділами військової поліції шляхом патрулювання району розміщення.

В склад НМЦУ РУК типу “Джісак” припускається включити об’єднаний центр збирання тактичної інформації на базі двох 5-т автомобілів.

В РУК РІss обладнання НМЦУ знаходиться в дванадцяти зємних кузовах-контейнерах, які транспортуються великовантажними автомобілями.

В якості засобів знищення РУК можуть використовуватись дивізіони реактивної артилерії, MLRS ракетні дивізіони “Ланс”, підрозділи тактичної авіації.

Розвідувальні ознаки ОТР “Ланс” були розглянуті раніше. Підрозділи тактичної авіації базуються на аеродромах, розміщених на віддаленні понад 100 км від лінії бойового зіткнення, і в даному посібнику не будуть розглядатись.

Батарея реактивних систем залпового вогню (РСЗО) MLRS, 9 тзм м 985, 3-5 радіостанцій і до 15 різноманітних автомобілів.

Реактивна пускова установка (РПУ) MLRS змонтована на базі БМП М2 “Бредлі” і представляє собою два транспортно-пускових контейнера по 6 ракет в кожному. Пускові механізми кругового обертання. Ходова частина має шість опорних катків, розміщених попарно. Характерною ознакою того, що ПУ MLRS є компонентом РУК, може служити заміна контейнерів з шістьма ракетами на контейнери з двома чи однією ракетою більшого калібру.

КОНТРРОЗВІДУВАЛЬНІ ЗАХОДИ ПРОТИВНИКА

Контррозвідувальні заходи - комплекс заходів, здійснюваних службою безпеки, жандармерією і поліцією з метою протидії розвідці протидіючої сторони.

Вони проводяться як в зоні бойових дій, так і в тиловому районі та включають:

- таємну перевірку громадян;

- ретельний підбір осіб для обслуговування об’єкта;

- потаєне спостереження за підозрювальними людьми;

- проникнення в ряди партизанів;

- захоплення особового складу розвідувальних органів протидіючої сторони;

- підслуховування і перехоплення переговорів по технічних засобах зв*язку;

- забезпечення внутрішньої безпеки в закладах і військових частинах;

- інструктаж військовослужбовців і чиновників з питань безпеки;

- забезпечення збереження документів;

- проведення режимних заходів: регістрація населення і видача перепусток; підтвердження особистості цивільної особи (військовослужбовця) або дозволяючи пересування, вхід на об*єкт; перевірка документів; обмеження роботи громадського (особистого) транспорту і засобів зв’язку; введення комендантської години; установка контролю за виробництвом, транспортуванням і зберігання зброї, боєприпасів і вибухових речовин.

Контррозвідувальна служба виявляє дії розвідувальних органів протидіючої сторони і організовує ефективну протидію їм як пасивного., так і активного характеру.

До пасивних заходів протидії відносяться ті, котрі проводяться без прямої дії на сили і засоби розвідки:

- маскування об’єктів і діяльності військ;

- дезінформація;

- імітація діяльності військ;

- влаштування фальшивих об’єктів і цілей.

Активні заходи включають:

- радіоподавлення;

- вогневе ураження об’єктів розвідки протидіючої сторони;

- маневр, який проводиться в цілях захоплення або знищення розвідувальних органів.

З метою недопущення проникнення розвідки до об’єктів проводиться їх безпосередній захист. В залежності від важливості об’єктів і наявності сил та засобів застосовуються чотири способи захисту: оборона, прикриття, контроль і спостереження, охорона.

Оборона застосовується для захисту важливих об’єктів (великих пунктів управління, баз, складів) і здійснюється значними силами (батальйоном і більше). Вона будується круговою, по секторах для кожного підрозділу. Проміжки між позиціями прикриваються мінними полями і патрулюються.

Прикриття найбільш розповсюджений спосіб захисту об’єктів типу пункт управління, вузол зв’язку, склад ядерних боєприпасів, склад звичайних боєприпасів, ПММ, позиції ЗРК, РЛС та інші. На один об’єкт (окремий елемент розосередженого об’єкту) призначається від взводу до посиленої роти. Підрозділи прикриття обладнують позиції як на території об’єкту, так і поза ним. Потаєні підступи до об’єкту мінуються і за ними ведеться спостереження.

Контроль і спостереження здійснюється за об’єктами, які потребують значної їх підготовки до зруйнування: мости, тунелі, гідротехнічні споруди та інші. Декілька таких об’єктів може знаходитися під контролем одного підрозділу, від якого виділяються розвідувальні дозори, патрулі, спостерігачі, секрети, технічні засоби оповіщення і сигналізації. Частина сил підрозділу знаходиться в резерві в готовності до дій з метою не допустити захоплення і зруйнування об*єкту до підходу рухомої групи.

Охорона організується з метою запобігання проникнення на об’єкт мілких розвідувальних і диверсійних груп. Для охорони притягується не більше взводу. Від цього взводу виставляється караул. При загрозі нападу на об’єкт його захист посилюється і набуває характер прикриття. У всіх випадках для боротьби з розвідкою противника передбачається широко застосовувати аеромобільні підрозділи, які здібні швидко виявляти органи розвідки протидіючої сторони і нав’язувати їм бій в невигодних для них умовах.

Таким чином, під час виконання завдань розвідки, особливо в тилу противника, командири і весь особовий склад розвідувальних органів повинні знати і враховувати контррозвідувальні заходи противника та бути готовими діяти в умовах активного їх проведення.





Дата публикования: 2015-04-09; Прочитано: 338 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...