Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Гнуті профілі прокату



Задача зменшення витрат металевих матеріалів без зменшення міцності елементів конструкцій є однією із важливих в конструюванні машин та механізмів і вимагає від конструкторів широкого розроблення і використання нових видів економічних профілів спеціального призначення.

Використання гнутих профілів в машинобудуванні забезпечує в середньому 25% економії сплавів, особливо сталей.

Гнуття заготовок у валках станів дає можливість отримати фасонні профілі з найбільш раціональним розподіленням металу в перерізі, що надає максимальну жорсткість і міцність їх при мінімальних витратах металу.

Профілюванням в холодному стані листового, стрічкового або смугового металу можна виготовити економічні профілі мінімальної товщини і різної форми в поперечному перерізі (рис.3).

Крім того, виготовлення деталей профілюванням зменшує затрати на механічну обробку. Коефіцієнт використання металу при профілюванні дорівнює 99,5¸99,8%, а величина браку в 3¸5 разів менша, ніж при гарячому прокатуванні на сортових станах.

Гнуті профілі, виготовлені на профілезгинаючих станах, не вимагають їх правки і визначаються високою якістю поверхні, що забезпечує збільшення їх корозійної стійкості і зменшення концентрації напружень.

Профілюванню піддаються листові заготовки товщиною від 0,1 до 20 мм і шириною від 6 до 2000 мм.

В даний час гнуті профілі в Україні найбільше використовуються в транспортному машинобудуванні (залізничний, автомобільний), сільськогосподарському машинобудуванні, що дозволяє зменшувати до 50% вагу сільськогосподарських машин. До таких машин відносяться: комбайни, трактори, культиватори, самохідні шасі, зерноочисні машини, плуги та інші.





Дата публикования: 2015-04-09; Прочитано: 486 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...