Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практикум спілкування



Ситуація. Юнаки не мають бажання отримати відмову від дівчини, навіть, якщо вона йому сподобалась зовні. Зрозуміло, що відмова принижує його як чоловіка. Це пояснює той факт, що багато красунь залишаються без пари-щось у їх поведінці, виразі обличчя «зупиняє» ініціативу хлопців. У той же час менш симпатичні мають більше шансів на успіх, якщо володіють мистецтвом подобатися іншим.

Завдання. Згадайте чи часто звертаються до вас знайомі та малознайомі люди. Якщо до вас не звертаються з проханнями, питаннями тощо, поміркуйте, яким є вираз вашого обличчя Можливо, він відштовхує людей, як надпис «Обережно, радіоактивне забруднення!» Але ж у такому випадку до вас не підійдуть і з серйозними намірами.

Практикум «Мрії і реальність»

Ситуація. Пропонуємо скласти психологічний портрет майбутнього чоловіка (дружини), розмістивши названі властивості особистості в тому порядку, в якому Ви вважаєте важливим для себе. Поруч запишіть риси характеру і властивості особистості юнака (дівчини), з яким Ви будуєте плани на майбутнє. Порівняйте свої мрії і реальні факти. Зробіть висновки.

Для чоловіка Для дружини

1. Здоров’я (сила, спритність). 1. Здоров’я.

2. Розум. 2. Розум.

3. Краса. 3. Доброта.

4. Загальна культура (ерудиція). 4. Загальна культура.

5. Вміння модно одягатися. 5. Вміння одягатися зі смаком.

6. Вміння добре танцювати. 6. Вміння добре танцювати.

7. Повага до жінки. 7. Повага до чоловіка.

8. Тверезість 8. Краса.

9. Працелюбність. 9. Працелюбність.

10. Цілеспрямованість. 10. Скромність.

11. Любов до сім’ї 11. Хазяйновитість.

(батьків, братів і сестер).

12. Бажання мати дітей. 12. Любов до дітей.

13. Вміння досягати бажаного. 13. Завбачливість.

14. Самостійність. 14. Жіночність.

15. Щедрість. 15. Вірність.

16. Скромність. 16. Терпимість.

17. Вірність. 17. Прагнення успіху.

18. Сміливість. 18. Ощадливість.

19. Принциповість. 19. Комунікабельність.

Питання. Чи можна подолати суперечності?

Цільова програма «Кохання і шлюб»

Щастя

Програмні тези. Що таке щастя? Як стати щасливим? Секрети щастя. Шлях до щастя. Хочеш бути щасливим – будь.

Діяльність у первинному колективі. Дискусійний клуб «Щастя: яке воно?». Диспути «Знай і пам’ятай, що коли людина нещаслива, вона сама винна у тому», «Найбільше нещастя – бути щасливим у минулому». Поетична свічка «Я вірю в щастя».

Любов

Програмні тези. Закоханість. Вірність. Любов – велика цінність. Сім’я – вершина любові. Сила любові. Закоханість чи кохання. Любов чи дружба. Зрада. Романтичне кохання. У пошуках любові.

Діяльність у первинному колективі. Диспути «Кохання чи захоплення», «Юнак і дівчина». Дискусійний клуб «Любов і дружба», «Юнак і дівчина», «Закоханість і кохання». Зустрічі з психологом, лікарем, поетами, письменниками, художниками.

Шлюб

Програмні тези. Що таке щасливий шлюб? Чи потрібен шлюб? Проблеми в шлюбі. Історія шлюбу. Обов’язки в шлюбі. Вірність. Ранній шлюб. Розлучення і діти. Другий шлюб.

Діяльність у первинних колективах. Клуб молодої сім’ї. Диспути «Ранній шлюб», «Чи потрібен шлюб?». Круглий стіл «Яким я бачу свій шлюб?», «Обов’язки у шлюбі». Поетичне свічадо «У колі любові». Вечір запитань і відповідей. Конкурси майбутніх господинь і господарів.

Я – сім «Я»

Програмні тези. Перше кохання. Чоловік і жінка. Під марш Мендельсона. Таємниці материнства. Батьківська рука. Сімейна економіка. За законами честі. Лідер у шлюбі. Подружжя. Нові родичі.

Діяльність у первинних колективах. День Матері. День Батька. День сім’ї. Клуб «Лелека». Круглий стіл «За законами честі». Диспути «Розлучення: за і проти», «Самотність: біда чи вина», «Батьки і діти», КВК «Сімейна економіка».





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 329 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...