Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Психогеометричний тест



Психогеометрія – унікальна практична система аналізу особистості. Вона допомагає: 1. Миттєво встановити форму (чи тип) особистості людини, яка Вас цікавить, чи Вашу власну. 2. Дати детальну характеристику особистих якостей і особливостей поведінки будь-якої людини на буденному рівні. 3. Скласти сценарій поведінки для кожної особистості у типових ситуаціях.

Психогеометрія розроблена в США, її автор Сюзан Деллінгер – спеціаліст із соціально-психологічної підготовки управлінських кадрів.

За останні роки цю систему вивчили понад 100 тис. слухачів шкіл менеджменту. Існує доброзичливий відгук 500 «кадровиків» американських компаній, які вважають, що психогеометрія могла б використовуватися замість традиційного тестування нових службовців.

Це не дивно, тому що точність діагностики за допомогою психогеометричного методу становить 85 %.

Адаптацію психогеометричного тесту виконали А. А. Алексєєв і Л. А. Тромова.

ІНСТРУКЦІЯ:

Подивіться на 5 фігур, зображених на малюнку. Виберіть з них таку фігуру, по відношенню до якої ви можете сказати: це – Я! Тільки не гайте часу на обмірковування висновків.

Це ні до чого. Якщо ви відчуєте, що вам важко здійснити вибір, то виберіть фігуру, яка сподобалась першою. Запам’ятайте її назву під № 1. Тепер решту фігур поставте у порядку надання їм Вашої переваги і запишіть їх назви під відповідними номерами. Остання фігура буде, звичайно, не Вашою формою, тобто найменше Вам підходить.

Перший, найважчий етап роботи завершено. Перед Вами завершений ряд геометричних форм, в яких відображено Ваші суб’єктивні пристрасті. Фігура, якій надано № 1, – це Ваша суб’єктивна форма. Саме вона допомагає визначити Ваші домінуючі риси характеру і особливості, які найбільш притаманні Вашій поведінці. Сила їхнього впливу падає зі збільшенням порядкового номеру. І якщо деякі характеристики фігури, що стоїть на 2-му місці, Ви вбачаєте у своїй поведінці, то фігура № 5 дає про себе знати, коли Вам дійсно не по собі (і, очевидно, Ви собі не подобаєтеся). Більш важливим для вас є інше значення фігури № 5 – вона вказує на форму (тобто психологічну характеристику) людини, взаємодія з якою буде становити для Вас найбільші труднощі (їх Ви успішно здолаєте за допомогою психогеометрії).





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 563 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...