Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Від усмішки буде усім тепліше



Почніть з малого. Зустрівши знайому людину, – сусіда, колегу чи однокурсника, – усміхніться і скажіть щось привітне.

Привчіть себе завжди вітатися з усмішкою і дивлячись людям у вічі. Дейл Карнегі, визнаний експерт у галузі людських стосунків, наголошує на цьому правилі, як на найбільш значущому, що дозволяє налагодити первинний контакт з людьми і викликати у них зацікавлення і доброзичливе ставлення до себе. «Вона нічого не коштує, проте багато дає, – говорить Дейл Карнегі про усмішку. – Якщо ви хочете сподобатися людям, – усміхайтеся їм».

Дотримуйтеся цього правила. Побачите, як швидко отримаєте відгук на свою усмішку. Проте пам’ятайте про умову: усміхаючись, дивіться людям у вічі, а не кудись вбік. У людини, котрій ви усміхаєтеся, має скластися враження, що її справді раді бачити. Не допускайте, щоб ваша усмішка була вимушеною.

Навіть якщо ви не маєте настрою, постарайтеся, щоб цього ніхто не помітив. Людина може подумати, що фальш вашої усмішки скерована на неї, що у вас зіпсувався настрій від зустрічі з нею, і може образитися.

Щодо привітання, то мусите запам’ятати – його завжди слід вимовляти чітко і розбірливо, не «собі під ніс». Почувши відповідь на своє привітання і вловивши поглядом усмішку, відреагуйте на неї – кивніть, усміхніться ще раз. Покажіть, що вам не байдужа реакція людини. Поряд з простим привітанням і усмішкою можете використати такі вислови:

- Як життя?

- Як ваші справи?

- Що новенького?

- Добре виглядаєте.

- Вам личить цей светр.

Такі фрази дозволяють виявити не лише свою повагу до людини, котру ви зустріли, а й продемонструвати, що вона вам не байдужа. А у відповідь на комплімент, як правило, варто сказати свій, або хоча б подякувати.

Вам буде не так уже й важко сказати кілька слів, а вони піднімуть людині настрій, може, навіть на цілий день. І, найімовірніше, ця особа запам’ятає, що зобов’язана саме вам тим, що змогла на певний час забути про свої проблеми.

Насамперед, виходячи з дому, подивіться у дзеркало і усміхніться собі. Психологи стверджують, що немає кращого способу позитивно налаштувати себе на увесь день.





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 308 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...