Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фінансовий аналіз: види фінансового аналізу



Фінансовій аналіз дає менеджеру основні інформативні параметри об’єктивної картини фінансового стану підприємства. Прийоми аналізу фінансового стану підприємства: горизонтальний (часовий) аналіз, вертикальний (структурний), трендовий, аналіз відносних показників (коефіцієнтів), порівняльний і факторний аналізи. Предметом фінансового аналізу є фінансові ресурси підприємства, їх формування та використання. Методи фінансового аналізу - це комплекс науково-методичних інструментів та принципів дослідження фінансового стану підприємства. В економічній теорії та практиці існують різні методи аналізу: експертних оцінок і сценаріїв, психологічні, морфологічні, порівняльні, побудови системи показників і аналітичних таблиць, ланцюгових підстановок, арифметичних різниць, балансовий, відокремлення ізольованого впливу факторів, відсоткових чисел, диференційний, логарифмічний, інтегральний, простих і складних відсотків, дисконтування, а також методи економічної статистики - середніх і відносних величин, групування, графічний, індексний, обробки рядів динамки, математико-статистичні методи - кореляційний аналіз, дисперсійний аналіз, факторний аналіз, метод головних компонентів. Методологія і методика аналізу - це сукупність видів, прийомів і методів аналізу для конкретних цілей вивчення фінансового стану підприємства. У ході фінансового аналізу використовуються найрізноманітніші прийоми, методи і моделі аналізу. Їхня кількість і широта застосування залежить від конкретних цілей аналізу і визначається його завданнями в кожному конкретному випадку. Це обумовлюється ринковими відносинами, переходом до самоокупності, самофінансування, пошуком резервів зміцнення фінансової стабільності підприємства.





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 344 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...