Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фактори росту виручки від продажу продукції



Реалізація (продаж) – відвантаження (передання) продукції, а також підписання сторонами документів про виконані роботи, надані послуги.

Виручка від реалізації – кошти у вигляді грошового еквіваленту вартості продукції основного та допоміжного виробництва через систему цін.

Значення виручки – підприємство-виробник використовує кошти від реалізації продукції (робіт, послуг) для покриття витрат на виробництво і обіг, підтримку постійного продажу відтворення, поновлення фінансових ресурсів і отримання прибутку.

Виручка від реалізації є об’єктом оперативного планування, контролю та аналізу, бо від неї залежить нормальна фінансово-господарська діяльність підприємства.

Чинники росту виручки: обсяг продажу, рівень ціни, якість і асортимент продукції (робіт, послуг).

Методи розрахунку планового обсягу виручки від реалізації продукції (робіт, послуг): метод поасортиментного (прямого) розрахунку і метод укрупненого розрахунку.

Оперативний контроль за надходженням виручки від реалізації здійснюється постійно, бо від надходження коштів залежить фінансова стійкість підприємства, стан його оборотних засобів, своєчасність розрахунків з бюджетом, позабюджетними фондами, банками, постачальниками. Тобто виручка від реалізації є для підприємства основним джерелом надходження коштів.

Процес кругообігу коштів підприємства завершується реалізацією продукції (робіт, послуг) і надходженням виручки, що дає можливість створювати необхідні умови для відновлення наступного кругообігу.





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 386 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...