Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. Пояснювальна записка



Пояснювальна записка

Програма розроблена для проведення педагогічної практики студентів 4 курсу факультету комп’ютерних технологій та систем спеціальності 6.010100 Комп’ютерні системи та мережі.

Програма відповідає:

· Положенню про проведення практики студентів в вищих навчальних закладах України, затвердженому наказом № 93 від 08.04.93р. Міністерства освіти України.

· Методичним рекомендаціям по складанню програм практики студентів вищих навчальних закладів України (лист №31-5/57 від 08.04.96р. Міністерства освіти України).

· Навчальному плану спеціальності.

· Кваліфікаційній характеристиці спеціаліста спеціальності.

· Освітньо-професійній програмі підготовки фахівців зі спеціальності.

Педагогічна практика є складовою частиною навчального процесу підготовки інженерів-педагогів Педагогічна практика призвана перевірити фахову придатність студентів до багатогранної роботи вчителя, ознайомити з реальним змістом і обсягом всіх основних видів його діяльності.


Загальні положення

Педагогічна практика з є практичною роботою студентів в системі пізнання і освоєння професії вчителя. Вона сприяє засвоєнню ними універсальних елементів педагогічної технології проведення уроків інформатики, дозволяє майбутнім вчителям познайомитися з особливостями викладання інформатики в даному класі (школі), користуватися навчальними і методичними посібниками, програмним забезпеченням, комп'ютерним класом даної школи. Педагогічна практика розвиває здібність до аналізу педагогічної діяльності і її результатів, уміння застосовувати принципи дидактики у викладанні інформатики, уміння розпізнавати, оцінювати, творчо сприймати і застосовувати педагогічні прийоми і методи конкретного вчителя, інтерес до викладання інформатики.

Педагогічна практика з інформатики на 4 курсі проводиться в молодших та середніх класах. Вона будується за принципом постійно зростаючої самостійності студентів в підготовці і проведенні всіх уроків, позакласних і позашкільних заходів. Всі студенти за час практики повинні виконати повний об'єм учбової і виховної роботи в класах, до яких вони прикріплені.

В процесі практики студент повинен в своїй учбово-виховній роботі з учнями постійно спиратися на знання з суспільних наук, психології, педагогіки, шкільній гігієні і ін. Особливо важлива наявність глибоких і міцних знань з методики викладання інформатики.

Готуючись до практики, студенти повинні:

вивчити фактичний матеріал шкільних підручників з інформатики для відповідних класів;

ознайомитися з новинками методичної літератури з інформатики, засобами наочності, програмними засобами;

Педагогічна практика з інформатики носить учбово-виховний, переважно методичний характер. Основний зміст цієї практики складають уроки інформатики. Всі вони, а також позакласні заходи аналізуються методистами і вчителями і оцінюються. Приблизну кількість уроків визначає кафедра комп’ютерних систем та мереж. Залежно від умов конкретної школи студент проводить від двох до чотирьох уроків інформатики в тиждень. Протяжність (число тижнів) педпрактики визначається учбовим планом.

На четвертому курсі педпрактика проводиться під керівництвом групового керівника, методиста та вчителя.





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 200 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...