Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Для проведення поточного та підсумкового контролю



Успішність навчання студентів забезпечується шляхом реалізації контрольних заходів. Контрольні заходи включають поточний та підсумковий контроль.

Поточний контроль знань студентів здійснюється протягом семестру під час проведення семінарських та практичних занять, модульних контролів, рефератів, ділових ігор шляхом накопичення оцінок і має за мету перевірку засвоєння студентами (курсантами) змістових модулів навчальної дисципліни та оцінюється тільки за національною шкалою («2», «3», «4», «5»).

Підсумковий контроль здійснюється з метою з’ясування рівня засвоєння теоретичного та практичного матеріалу з навчальної дисципліни та виставлення підсумкової оцінки. Підсумкова оцінка з навчальної дисципліни визначається як середньоарифметична результатів засвоєння окремих залікових модулів, або за результатами заліку. Якщо студент бажає покращити свою підсумкову оцінку, то він може складати залік під час сесії.

Студент в обов’язковому порядку складає залік, якщо загальна кількість отриманих позитивних оцінок за семестр (модуль) складає менше 2/3 від загальної кількості поточних контрольних заходів.

Незадовільна оцінка («2») відпрацьовується в обов’язковому порядку, протягом 10 днів з моменту отримання (для підрахунку загальної кількості балів враховується лише оцінка, отримана при відпрацюванні).

Результати підсумкового контролю перераховуються в бали і фіксуються викладачем в заліково-екзаменаційній відомості та заносяться до залікової книжки студента, до індивідуального навчального плану за національною шкалою та шкалою оцінювання ECTS. Оцінювання успішності студента по засвоєнню модуля (дисципліни) здійснюється посеместрово.

Якщо дисципліна вивчається в декількох семестрах, підсумкова оцінка визначається як середньоарифметична оцінок підсумкового контролю.

Шкала оцінювання знань

За внутрішньою шкалою навчального закладу в балах За національною шкалою / За шкалою ECTS
  Вноситься до відомості
90–100 А/Відмінно
82-89 В/Добре
74-81 С/Добре
66-73 D/Задовільно
60-65 Е/Задовільно
35-59 FX/Незадовільно з можливістю повторного складання
1-34 F/Незадовільно з обов’язковим повторним курсом

Тобто підсумкова кількість балів, яку необхідно набрати для того, щоб отримати позитивну оцінку складає від 60 до 100 балів.

Для переведення підсумкової оцінки у 100 - бальну шкалу оцінювання знань середньоарифметична підсумкова оцінка множиться на коефіцієнт 20.

Критерії оцінювання знань на заліку.

Якщо протягом вивчення навчальної дисципліни студент набрав суму балів: 90 – 100 - він отримує оцінку А/Відмінно; 74 – 90 - отримує оцінку В/Добре, С/Добре; 74-60 – отримує оцінку D/задовільно, E/задовільно. Студент, який набрав менше 60 балів складає залік.

Для тих, хто складає заліки критерії оцінювання знань наступні.

Оцінка “зараховано” A,B,C,D,E – виставляється, якщо студент виявив достатньо повні знання курсу; вміє узагальнювати теоретичний матеріал, співвідносити загальні знання з конкретними ситуаціями, засвідчив уміння критично оцінювати варіативні підходи щодо сутності поставлених питань, дає правильні, хоча і не завжди повні відповіді на поставлені запитання; висловлює своє ставлення до варіантних теорій щодо сутності явищ; допускає незначні неточності в розкритті окремих теоретичних положень; матеріал викладає не завжди логічно, послідовно і переконливо.

Оцінка “не зараховано” FX,F – виставляється якщо студент виявив слабкі (відсутність) знання теоретичного програмного матеріалу; не зміг дати визначення основних провідних категорій та явищ; відсутні навички адекватної оцінки норм і теорій; виклад матеріалу непослідовний, нелогічний, фрагментарний, неточний, стислий; повна відсутність переконливості в викладенні матеріалу.

За результатами семестрового контролю здійснюється допуск до продов­ження навчання у наступному семестрі.

План семінарських занять

Модуль1

Змістовний модуль 1.1.





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 152 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...